- hirdetés -

Javában zajlik a felkészülés az Orosházi Birkózó Egyesületnél. Bíznak benne, hogy a Magyar Birkózó Szövetség ősszel meg tudja rendezni versenyeit, melyhez ők is hozzájárulnának szeptember 13-án, a diák korosztály területi válogatóversenyével. Ezen kívül az idén 100 éves orosházi birkózásról is szeretnének az őszi szezon során méltóképpen megemlékezni.

– Egyelőre úgy néz ki az idei őszünk, hogy a hazai korosztályos magyar bajnokságokat meg fogják tartani. Olyan értesüléseink vannak, hogy az idősebb korosztályokkal fogják kezdeni, a felnőttek után a juniorok, ifik, serdülők jönnek. A diákok magyar bajnoksága pedig azért is kap nálunk kiemelt figyelmet, mert mi rendeznénk a területi válogatóját – mesélte az egyesület két edzője, Hangya János és Kiss István.

A tervek szerint ugyanis az Orosházi Birkózó Egyesület szeptember 13-án, a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában ismét megrendezné a Horváth László „Karika” Emlékversenyt, a nagyszénási egyesülettel közösen. Itt a verseny névadója mellett az idén 100 éves orosházi birkózásról is szeretnének méltóképpen megemlékezni a jubileum alkalmából.

Idén is megrendeznék a Horváth László „Karika” Emlékversenyt (Fotó: Rosta Tibor)

– Eredetileg egy kiállítást szerettünk volna szervezni tavasszal, ami előre le volt beszélve a Petőfi Művelődési Központtal, de a koronavírus és a rendkívüli helyzet miatt ez elmaradt. Ezen kívül is szeretnénk majd egy kisebb megemlékezést tartani – mondták.

Hozzátették, hogy amióta a szövetség ismét engedélyezte az edzések látogatását, az OBE számára is újraindult az élet. A nagyobbak most az alapozás időszakában járnak, ők jövő héten Dévaványán vesznek majd részt edzőtáborban. A középső és kiscsoportos birkózók közül heten, edzőik, Hangya János és Kiss István kíséretében a dél-keleti regionális edzőtáborba utaznak majd, amit Törökszentmiklóson rendeznek meg.

Hamarosan edzőtáborokban is bizonyíthatnak (Fotó: Rosta Tibor)

A birkózáson belül ezen kívül a strandbirkózásnak is elkezdett kialakulni a hagyománya, az elmúlt hetekben zajlott három helyszínen a szakág magyar bajnoki sorozata. Ezek közül az utolsó helyszínen, a budakalászi Lupa Beach-en már az Orosházi Birkózó Egyesület négy versenyzője is elindult. Az U14-es korosztályban Zsóri Axel és Bódi Csaba, míg az U18-asok közt Molnár Tibor és Fekete Bence tett próbát. Elmondták, a jövőben szeretnének tartósan is csatlakozni a strandbirkózó versenysorozatokhoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.