- hirdetés -

Nem sikerült a premier a 2020/2021. évi bajnokság nyitó fordulójában.

Az előző bajnokság első és harmadik helyezett csapata találkozott augusztus 15-én Rákóczitelepen. Kormányos Antal, a Rákóczi újdonsült edzője a mérkőzés előtt elmondta, hogy a bajnoki cím egyik várományosa érkezik Rákóczitelepre, de nem feltartott kezekkel fognak játszani és mindent el fognak követni a pontszerzésért. A csapat küzdeni tudásával nem is volt probléma, de a két fölösleges kiállítással tulajdonképpen önmagukat verték meg a telepiek.

OMTK-Rákóczi – Mezőmegyer SE   1 – 4    (0 – 1)

Rákóczitelep, 100 néző, vezette: Sándor Gergő (Nagy Gábor, Uferbach Milán)

Orosháza: Lipcsei – Krivik, Kánya, Györgyi (Lipták), Iványi, Kecskeméti (Balog N.), Elekes, Harmati, Debreceni, Lászik (Melich), Nagy D. (Bódi). Edző: Kormányos Antal.

Mezőmegyer: Varró – Oláh T. (Pusztai), Séllei, Frisnyicz (Kerepeczky), Vozár (Fehérvári), Balog K., Szűcs (Lehoczki), Kovács P., Balogh M., Nyúl, Benyó N.  Edző: Zsiros György.

Gólszerző: Nagy D. (48.), ill. Balog K. (31.), Nyúl (78.), Balogh M. (84.), Lehoczky (87.).

 Kiállítva: Debreceni (44.) és Lipcsei (45.) (Mindketten a Rákóczi csapatából)

Élénk hazai rohamokkal kezdődött a mérkőzés. A 4. percben Iványi indította a jobb oldalon Kecskemétit, a csatár beadását a hosszú oldalon érkező Nagy Dávid belsőzte az ötös sarkáról kapura, de Varró kapus szögletre mentett. A sarokrúgás után Kecskeméti fejelt tiszta helyzetben fölé. A 18. percben Kánya oldalszabadrúgását követően Kecskeméti fejelt 12 méterről fölé. A 31. percben Nyúl szerelte a labdát felhozó Györgyit, majd átadását Balog K. okosan helyezte 15 méterről a hosszú sarokba, 0-1. A 32. percben Elekest buktatták, 11-es! A büntetőt Kánya a jobb kapufára rúgta. A 40. percben Debreceni megkapta második sárga lapját, majd a pirosat! A hevesen reklamáló Lipcseit is kiállította a játékvezető.

A második félidőt váratlanul góllal kezdte a hazai gárda. A 48. percben Györgyi átadását Nagy Dávid helyezte a kapu jobb alsó sarkába, 1-1. Ezután megélénkült a játék, helyzet itt is, ott is. Az 54. percben Benyó átadását Nyúl lőtte fölé, a másik oldalon az 59. percben Kánya szabadrúgása szállt centikkel fölé. A mérkőzés hajrájában fokozódott a vendégek nyomása, a kettős emberhátrányban futballozó hazaiak koncentrációja fogyni látszott. A 78. percben Balogh Milán visszagurított labdáját Nyúl lőtte a hálóba, 1-2. A 84. percben Balogh Milán szorongatott helyzetben emelt a kapus fölött a hálóba, 1-3. A 87. percben Balog K. bal oldali lapos beadását Lehoczki vágta kapásból a hosszú sarokba, 1-4.

A mérkőzés hajrájáig a lelkesedés kompenzálta a kettős emberhátrányt
(Fotó: Bohus Krisztián)

Kormányos Antal: Az első félidőben a vendégek némi mezőnyfölényt alakítottak ki, de komoly helyzeteink nekünk voltak. Gondolok itt a mérkőzés elején Nagy Dávid és Kecskeméti lehetőségére. A kettős kiállítás után kilenc emberrel óriási akarással sikerült mezőnyfölénybe kerülnünk, sőt, egyenlítenünk. Sajnos a végén jöttek a hibák, a kettős emberhátrányban teljesen elfáradtunk.

Zsíros György: A kultúráltan játszó hazai csapatot nehezen sikerült feltörnünk a második félidőben. Megérdemelten nyertünk.

Az OMTK-Rákóczi a 2. fordulóban augusztus 22-én Eleken lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.