- hirdetés -

Az idei év eseményeit, történéseit, terveit, vagy közvetlenül, vagy közvetve, de befolyásolta a koronavírus járvány. Sokaknak oda lett már tavasszal a szabadsága, elmaradt a nyaralása is. Voltak persze akiknél csak kisebb fennakadást okozott.

Dajka Dorina otthon dekkolt a tervezett nyaralás helyett, de legalább kipihente magát.

– Olyan nagy és kellemetlen változást nem okozott. Otthon voltam egész nyáron, mindössze a nyaralás maradt el. Balatonra mentünk volna, de ez az idén kimaradt. Annyira nem bánom, pihentem egy jó nagyot.

Volt, ahol jelentősebb változásokat hozott a kialakult vírus helyzet. Bánkiné Révész Adrienn egész eddigi éve más lett, mint azt tervezte.

– Ott kezdődött, hogy nem tudtam dolgozni már tavasztól. Főállású anya vagyok, alkalmanként baba-mama foglalkozásokat szoktam tartani, családokkal foglalkozom ezt pedig online térben nem lehetett megvalósítani. Aztán nyáron utaztunk volna Horvátországba, de ez is elmaradt. Itthon maradtunk és egy kisebb belföldi családi nyaralással kárpótoltuk magunkat Aggtelek közelében. Összegezve: volt egy elég jelentős jövedelem kiesés és az Adria is kimaradt.

Akadt persze sok olyan is, akinek nem jelentősen szólt bele az életébe a járvány. Ilyen volt Gabnai Lívia is.

– Nagyváradra jártam egyetemre és az idén államvizsgáztam. Itthonról államvizsgázni elég érdekes volt. Jóval nehezebbnek véltük így. Laptopon vizsgáztunk és a telefon kamerája vette a laptop képernyőjét, szóval jól meg volt bonyolítva. Hála az égnek sikerült és még állást is találtam. Ezen kívül nem okozott változásokat. A nyári munkát is elvégeztem és még az úszó edzői, oktatói vizsgát is letettem, nyaralás pedig nem is volt tervezve. Most, hogy minden rendben, édesanyámmal elmegyünk egy kicsit „csavarogni”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.