- hirdetés -

A panziók és a szállodák átfogó megújításán és az új szálláshelyek létesítésén túl a Budapesten kívüli szálláshelyek is támogatásban részesüljenek. Ezzel a céllal indult útjára a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció, a benyújtott nyertes pályázatokat, köztük az orosházi illetőségűeket nemrég hirdették ki.

A program megvalósításának köszönhetően megújul a magánszálláshelyek túlnyomó többsége. A pályázatok benyújtására olyan magánszálláshelyek tulajdonosai jogosultak, akinek a tulajdona a pályázat kiírásának a napján magánszálláshelynek minősül, valamint 8 szobát tartalmaz. A tervezett pályázati konstrukció keretében olyan pályázók juthattak forráshoz, akik érvényes Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) regisztrációval rendelkeznek.

Az igényelhető maximális támogatási összeg 8 millió forint volt. A pályázatokat elektronikusan lehetett benyújtani, melyhez mindenkinek rendelkeznie kellett Ügyfélkapu regisztrációval. A pályázat eredménylistáját nemrég tették közzé. Ebből kiderült, az orosházi magánszálláshelyek tulajdonosai összesen 98 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.

A Kisfaludy pályázat orosházi illetőségű nyerteseinek névsora:
Börcsök László, Dimák István Zoltánné, Dudásné Horváth Sarolta Noémi, Héjjas Béla Lajos, Horváthné Busa Nicole, Horváth Sándor László, IMCO Consulting Kereskedelmi, Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, Jarabin Gyula Zoltán, KIFT-92 Utazási Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság, Lőcsei Györgyné, Mihalics Anita, Molnár Imre, dr. Mucsi Erika Csilla, Schafer András, Shotton-Cosgrave Ágnes, SLG Hungary Korlátolt Felelősségű Társaság, Soósné Papp Judit, dr. Svarsnig Lajos, Svarsnig Roland, Szegedi Zoltán, Szilasi Mihály László, Törökné Sipos Ibolya.

– Én a hírekből, médián keresztül értesültem erről a lehetőségről. Személy szerint kiülőre, kinti közösségi térre használom fel a támogatást, mert az ismerősök, barátok részéről már régebb óta igény mutatkozott rá. Jövőre szándékaink szerint 30-35 főre tudunk rendezvényeket tartani, legyen az baráti-családi összejövetel, születésnap, névnap vagy akár ballagások, osztálytalálkozók, céges rendezvények és csapatépítők – mesélte a nyertesek egyike, Börcsök László.

Kiemelt kép illusztráció, forrása: turizmus.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.