- hirdetés -

Befejeződött a Lehel és a Könd utcai óvodák korszerűsítése, az utóbbiban új bölcsődei férőhelyeket is kialakítottak.

Az orosházi önkormányzat korábban sikerrel pályázott a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével elnevezésű pályázati kiírására. Ennek keretében fejlesztették Orosháza Város Önkormányzata Napköziotthonos Óvodája Lehel utcai Székhely Intézményét, valamint Könd utcai Telephelyét.

Mindkét intézményben megtörténtek az energetikai korszerűsítések, az óvodákba új nyílászárókat helyeztek, az épületek külső- illetve födémszigetelést kaptak. A fűtési rendszert korszerűsítették, új kazánokat építettek be, valamint az épületek elektromos hálózata is megújult. Ezen kívül az intézmények projektarányos akadálymentesítése is megvalósult, valamint a belső padlóburkolatok részleges cseréjére is sor került.

Korábban felmérték az igényeket arra vonatkozóan, szükség van-e további bölcsődei férőhelyek kialakítására. A válasz igenleges volt, így a Könd utcai telephelyen a bölcsődei ellátás infrastrukturális feltételeit is kialakították. Ennek keretében felújították a tálalókonyhát, valamint beszerezték a bölcsődei ellátás biztosításához szükséges eszközöket. A fejlesztés eredményeként a két intézmény 2020 tavaszától már megújult környezetben fogadja a bölcsődés-és óvodás korú gyermekeket.

A TOP-1.4.1-15-BS1-2016-00046 azonosító számú projektet Orosháza Város Önkormányzata a Békés Megyei Önkormányzati Hivatallal közösen, konzorciumi formában valósította meg, mely projekt összesen 285 500 293 Ft, 100 %-os mértékű európai uniós támogatásban részesült. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Illusztráció: babaszoba.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.