- hirdetés -

Egy vidám, zenés délelőttöt töltöttek a Lehel ovisok a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. Az élményről Horváth Lajosné telephelyvezető mesélt nekünk.

– Óvodánkban már évek óta működik zenei tehetségműhely, ahol a gyerekek megismerkednek a Kodály módszer alapjaival – mesélte telephelyvezető. – Célunk, hogy a kiemelkedő zenei képességű gyerekek érdeklődését felkeltsük a zene, a zenélés iránt. A műhelyi alkalmaknak köszönhetően ovisaink közelebb kerülhetnek a komolyzenéhez és az értékes modern zenéhez, mindezt komplex módon, a társművészeteket – tánc, képzőművészet, irodalom – is bevonva.

A könyvtári délelőttön Camille Saint Saens: Állatok farsangja című műve köré épült a játékos foglalkozás, melynek keretein belül beszélgetés folyt a farsangról, a farsangi szokásokról, a néphagyományokról.

– Óvodásaink közül sokan látogatják szüleikkel a gyermekkönyvtárat, nagy élmény volt, hogy most megismerkedhettünk a zenei könyvtárral is – folytatta Horváth Lajosné. Voltak olyan kisgyerekek, akik először találkoztak a lemezjátszóval, bakelitlemezzel. Rácsodálkoztak, hogy az óvodában már hallott ismert dallamok a „fekete korongon” szólaltak meg.

A könyvtári program után sok élménnyel a tarsolyukban indultak vissza a gyerekek az óvodába.

Fotó: Lehel utcai óvoda gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.