- hirdetés -

Nem élte túl az első fordulót az OMTK-ULE labdarúgó csapata a Magyar Kupa megyei selejtezőjében.

Augusztus 12-én négy pályán csaptak össze a megyei csapatok, hogy  aztán a mai győztesek jövő szerdán egy újabb fordulóban döntsék el, hogy Békés megyéből melyik két csapat léphet ki az országos 128-as főtáblára. Az OMTK-ULE számára gyorsan befejeződött a kupasorozat, mivel Szeghalmon súlyos vereséget szenvedtek.

Szeghalmi FC – OMTK-ULE 1913              4 – 1           ( 1 – 1)

Szeghalom, 100 néző. Vezette: Baráth János ( Hajdú Dávid, Kovács Krisztina)

Szeghalom: Kapusi – Gedó (Zsombok), Takács, Wéber., Urbán – Paulik – Nagy M., Seres (Baksai), Csősz – Tatár, Darányi (Laith). Edző: Hajdú Csaba.

Orosháza: Beke – Varga P., Dajcs, Szabó N., Selmeczy – Kasuba, Harangozó, Kocsis K. (Szabó Á.), Fehér – Vincze, Péli. Edző: Buza Barnabás és Kvasznovszky József.

Gólszerzők: Wéber (11-es, 45.p.), Darányi (71.p.), Baksai (88.p.), Urbán (90.p.) ill. Fehér (11-es, 41.p.)

Kiállítva: Varga P. (51.p.)

Sokáig keresték a fogást egymáson a csapatok, aztán a félidő végére felpörögtek az események. A 41. percben büntetőhöz jutott az ULE, amit Fehér értkesített, (0-1). Nem sokáig tartott a vendégek öröme. A  45. percben hazai részről Wéber végezhetett el 11-es rúgást, a hazai játékos gólra váltotta a büntetőt, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok (1-1). A második félidő elején Varga Péter került a kiállítás sorsára, innentől megváltozott a játék képe. Az emberelőnyt a sárrétiek a 71. percben Darányi révén váltották gólra (2-1). A találkozó végére teljesen összezuhant a vendég együttes. A 88. percben Baksai (3-1), a 90. percben Urbán szerzett gólt, így a szeghalmiak 4-1 arányban nyerték meg a mérkőzést.

Buza Barnabás: Egész mérkőzésen támadólag léptünk fel és a hazai kontrákat sokáig levédekeztük. A kiállítás után is rendben volt a mérkőzés, de sajnos a végét nem bírtuk ki.

A további mérkőzések eredményei: Szarvasi FC – Tótkomlósi TC  4 – 1   (2 – 1), Jamina SE – Mezőhegyesi SE 0 – 1  (0 – 1), Dévaványai SE – Gyulai TFC   2 – 3  (0 – 2).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.