- hirdetés -

Nyáron, iskolaszünetben talán még több feladattal kell megbirkózniuk az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata munkatársainak.

Zajlik az élet, de ez nem újdonság az intézménynél. Kedd délelőtt családi napra várták a kiscsákói családokat. A családsegítő segítséget kapott az egyik helyi vállalkozótól, Horváth-Szin Istvántól a nyersanyagok, üdítők, ebéd alapanyagok beszerzésében.

Mint Csák Mária családsegítő munkatárstól megtudtuk, Kiscsákón minden hónapban tart ügyfélfogadást a család és gyermekjóléti szolgálat, most ezt a napot bővítették ki családi nappá.

Fotó: Horváth Bence

– Gyerekeket, felnőtteket, idősebbeket egyaránt vártunk erre a napra. A gyerekek lábteniszezhetnek, különböző labdás játékokat játszhatnak, és felállítottunk egy kreatív sarkot is részükre, ahol mindenféle hasznos, érdekes tárgyat készíthetnek. Az idősebbeknek rendelkezésre áll az egészségügyi szűrővizsgálat, vérnyomásméréssel, vércukorszint méréssel. A bográcsban már rotyog a paprikás krumpli, amit közösen fogyasztunk el. Nyitottunk a mai napra ruhabörzét, ahol a résztvevők tudnak ruhaneműket válogatni, illetve meghirdettünk a csákóiak részére egy süteményversenyt. A paprikás elfogyasztása után hirdet eredményt a zsűri és a legjobb hármat díjazzuk – avat be a programba a Csák Mária.

Élményfürdő ajándékba

A múlt héten kellemes meglepetésben volt része a rászoruló gyerekeknek. Az intézmény negyven élményfürdő belépőt kapott ajándékba. A kezdeményező Dávid Zoltán polgármester volt, aki a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. közreműködésével ajándékozott élményfürdőzést azoknak a gyerekeknek, akik enélkül soha nem jutnának el Gyopárosfürdő ezen részére. Nem ez az első ilyen eset, már több éve, hogy a városvezető és a strand ingyen belépőket ajándékoz, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek is strandolhassanak, jól érezhessék magukat.

Az élményfürdő minden gyereket elvarázsol (Fotó: családsegítő szolgálat)

Mint megtudtuk, az elmúlt héten szerdán és pénteken már élvezték a fürdő szolgáltatásait a gyerekek és ezen a héten is mennek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.