- hirdetés -

Kilépett a Jobbikból László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője. A döntését azzal indokolta, hogy civil kezdeményezéseit hátrányosan ítélték meg párthovatartozása miatt.

László Attila medgyesegyházi politikus, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője a mai napon tájékoztatta a Jobbik Magyarországért Mozgalmat arról, hogy a továbbiakban nem vállal politikai szerepet és kilép a tagságból – erről nyílt bejegyzésben számolt be saját Facebook-oldalán.

Döntését azzal magyarázta, hogy a civil társadalmi szerveződéseit hátrányosan ítélték meg jobbikos tagsága miatt. A bejegyzésben kitért arra is, hogy mindig is arra törekedett, hogy a vállalt feladataiban különválassza a pártpolitikát a civil közéleti szerepvállalásaitól.

A szintén jobbikos Szabó Ervin, orosházi önkormányzati képviselőjének korábbi sajtófőnöke hangsúlyozta, hogy lépése nem a párt ellen irányul, annak ellenére, hogy az utóbbi időszak irányvonalával már nem tud azonosulni.

Véleménye szerint a pártok, mozgalmak és civil szerveződések olyan lehetőségek és eszközök, amelyek elsősorban a pozitív célok elérését hivatottak elősegíteni. Amikor azonban ezek az eszközök gátat jelentenek, el kell engedni azokat.

Kiemelt kép: Dr. Szabó Ervin hivatalos Facebook-oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.