- hirdetés -

Ahogy év elején beszámoltunk róla, a Mert adni jó elnevezésű Facebook csoport tagjai egy daganatos borsodi kisfiúért és családjáért fogtak össze. Sajnos Márk állapota tovább romlott, az orvosok már lemondtak róla. A cél az, hogy a Janó család pár napra maga mögött hagyja a gondokat és élményeket, emlékeket gyűjtve pihenhessenek együtt, talán utoljára.

Újra összefogtak a Mert adni jó… Facebook csoport tagjai Janó Márkért és családjáért. A kisfiú négy hónapos kora óta kap kemoterápiás kezelést, a daganat a nyakában keletkezett. A család egyetlen értéke, egy örökségből a birtokukba jutott romos, lakhatatlan ház volt, ahová nem térhetett volna haza a kisfiú az akkor aktuális kemoterápiás kezeléséről. Az orosházi és szegedi jótékonykodók kampányolásának köszönhetően egy magyar energiaital szikszói gyára két millió forintot ajánlott fel Janóéknak, akik az adományból Csobádon egy házat tudtak venni. Így sikerült megteremteni egy otthont, ahol a most 3 éves Márk családjával együtt, megfelelő körülmények között harcolhat a rákkal. Azonban a kisfiú állapota tovább romlott, áttétek keletkezetek a testében, az orvosok teljesen lemondtak róla.

A nehéz körülmények között élő családnak öt gyermekről kell gondoskodnia. Egyikük azért született, hogy megmentse testvére életét. Az orvosok hittek abban, hogy őssejt-beültetéssel Márk leküzdheti a kórt, de kiderült, hogy mégsem. Így még nehezebb helyzetbe került a Janó család.

Sódar Andrea, a Mert adni jó… Facebook csoport tagja elmondta, amikor megoldódott a család lakhatása, megnyugodtak és várták a jó híreket Márk gyógyulásáról.
– Tavaly év végén találkoztam először ezzel a történettel. A családnak nem volt otthona és Márk folyamatosan kezeléseket kapott már. Akkor Miskolcon a rokonoknál húzták meg magukat, de mielőtt leköltöztek Szikszóra Budapesten laktak az anyuka édes apjánál, Márkot pedig Tűzoltó utcai Klinikán kezelték. Volt amikor azt gondolták meggyógyul, de sajnos nem így lett. Az év elején sikerült annyit kampányolni értük többek között az OrosCafé és a Borsodonline portálokkal összefogva, hogy a szikszói gyár 2 millió forintot adott a családnak, amiből házat tudtak venni. Akkor azt gondoltuk hogy rendeztük a család helyzetét, hátradőlhetünk, és várjuk, hogy Márk meggyógyuljon. De sajnos nem így történt – mesélte Andrea.

Márk négy hónapos kora óta küzd a rákkal. Most hároméves, és az orvosok lemondtak róla
(Fotó: családi felvétel)

Mikor Márk édesanyja közölte vele, hogy Márk nem gyógyul már meg, akkor elhatározta, hogy amit tud, megtesz értük.
– Mert ennek a családnak nagy szüksége van a segítségre, élményekre, az együtt töltött időre, de ezt pénz hiányában sajnos nem tudják megvalósítani. Nagyon rendes emberek, jóravaló család. Szeretném hogyha összefognánk. Amire szükségük van tanszerek, élelmiszer, tisztálkodási szerek, tisztítószerek, illetve pénzre, hogy el tudjanak menni állatkertbe, strandra, esetleg nyaralni, hogy Márk is a megannyi megpróbáltatás mellett boldog legyen, élményekben legyen része. Hatalmas öröm érné a családot, ha akadna egy olyan cég vagy vállalkozó, aki segítene nekik abban, hogy pár napot valahol el tudjanak tölteni közösen – ecsetelte.

A csoport tagjai keresik azokat a jótékony magánszemélyeket, vállalatokat, akik tárgyi, vagy élelmiszer adományokkal, esetleg anyagilag támogatni tudják a borsodi családot. Sódar Andrea hozzátette, ahogy Márknak, úgy a család többi tagjának is szüksége van arra, hogy kicsit megszabaduljanak a mindennapok terheitől, emlékeket és élményeket gyűjtsenek. Talán utoljára így együtt.

Az aki, bármilyen formában segíteni szeretne a családnak, kattintson ide, Márk édesanyjának, Ganyi Alexandrának közösségi profiljának eléréshez.

A pénzbeli segítséget az alábbi számlaszámon várja a család:
Ganyi István László 12010721-01626828-00100006

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.