- hirdetés -

4653 főre emelkedett a fertőzöttek száma augusztus 8-ára Magyarországon. Békés megyében egy újabb esetet regisztráltak, azonban továbbra is az ország legkevésbé érintett területei közé tartozunk.

A koronavirus.gov.hu kormányzati portál adatai szerint az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3491-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 560 fő. Az aktív fertőzöttek 34%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Békés megyében 18 regisztrált esetről tudni, így Tolna megyével ez a két terület számít a vírus által legkevésbé érintettnek Magyarországon. A szomszédos Csongrád-Csanád megyében is emelkedett a fertőzöttek száma, ott 151 beteget tartanak számon.

A járvány továbbra is jelen van a világban, több országban rohamosan terjed. A járványügyi készültség még mindig érvényben van, így a sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Azok, akik mentesülni szeretnének a kéthetes házi karantén alól, önköltségen PCR-tesztet kell végeztetniük.

(Fotó: koronavirus.gov.hu)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.