- hirdetés -

Augusztus 2-án Egerben, a Bitskey Aladár Uszodában rendezték meg a Dobó Kupa uszonyos- és búvárúszó versenyt, melyen az Eötvös DPSE versenyzői is részt vettek. Károlyi Csilla három érmet szerzett, míg a többiek értékes pontszerző helyeket értek el.

Ez volt az idei év első versenye a karantén időszak után, így sportolóink már nagyon várták ezt az eseményt, melyen a magyar versenyzők mellett szlovák és horvát résztvevők is voltak. Károlyi Csilla három érmet szerzett, még a többiek értékes pontszerző helyeket értek el.

– Ez az év minden területen máshogy alakult a vírus miatt. Február végén a Világkupán nem gondoltam, hogy így alakul, ezért március elején hazautaztam Katarból, hogy itthon készüljek a vb-re, de a fenti okok miatt minden verseny elmaradt, sőt, két hónapig uszodába sem lehetett menni, ez idő alatt csak erőnléti edzéseket tudtam végezni. A vízi edzéseket május végén tudtam elkezdeni Hódmezővásárhelyen, majd Gyopárosfürdőn folytattam Nemes Béla edző irányításával. Ebben az időszakban nagy hangsúlyt fektettünk a technika csiszolására és az erőnlétemen is nagymértékben sikerült javítani. Az elvégzett munka eredménye meg is mutatkozott ezen a versenyen. Az elmúlt három évben, a hangsúlyt az edzői munkámra fektettem, így a saját edzéseim háttérbe szorultak. Megnyugtató, hogy ha a körülmények adottak, akkor a megfelelően elvégzett edzésmunkával el tudom érni a kitűzött formát, így újból a világ élvonalába tudok kerülni. Nagyon örülök, hogy jól sikerült ez a verseny. Köszönöm a felkészítést és a segítséget Nemes Béla edzőnek és Miszlai Sándor masszőrnek – értékelte saját teljesítményét Károlyi Csilla.

Károlyi Csilla újra a világ élvonalába szeretne kerülni Fotó: Eötvös DPSE

Dimák Dávid és Károlyi Szabolcs épp hogy lemaradtak a dobogóról, de így is értékes pontszerző helyeket szereztek.

– Nagyon hiányoztak a versenyek, szerettem volna érmet szerezni, bízom benne, hogy legközelebb sikerülni fog – nyilatkozta bizakodva Dimák Dávid, az Eötvös DPSE versenyzője.

Eredmények:

Felnőtt nő:
Károlyi Csilla:
  
50 m gyors 3. hely, 22,50 mp
100 m gyors, 3. hely, 49,07 mp
100 m felszíni úszás 2. hely, 40,67 mp

Felnőtt férfi:
Dimák Dávid:  

100 m felszíni úszás 4. hely, 38,88 mp
400 m felszíni úszás 4. hely, 3:31,42 mp

Károlyi Szabolcs:  
50 m gyors, 5. hely, 23,44 mp

Az elkövetkezendő idei versenyek időpontjai jelenleg még bizonytalanok, hamarosan kiderül az is, hogy rendeznek-e idén Európa-bajnokságot a tervezett világbajnokság helyett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.