- hirdetés -

Több orosházi is sikeresen teljesítette a Balaton-átúszást. Sándor Enikőt és Sin Attilát kérdeztük élményeikről.

Augusztus elsején alig kevesebb mint kilencezer úszó nevezett, összesen 8907-en vállalkoztak a kihívásra. A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távon profi úszók is elindultak többek között az Orosházi Úszó Egyesület fiataljai is képviselték a várost.

A profik mellett neveztek olyanok is, akik számára az úszás csupán hobbi. Ilyen Sándor Enikő és Sin Attila is. Mindketten ideális körülményekről számoltak be, az időjárás és a víz hőmérséklete is megfelelő volt a táv teljesítéséhez.

– Nagyon jól éreztem magam, több tényező is ideálisan alakult. Sikerült az első 1500 nevező között startolnunk, így sok embert nem láttam magam körül. Nem kellett kikerülni nagyobb társaságokat ez a Balaton-átúszás során az egyik legfontosabb szempont számomra. Az idei eredményem (2 óra 35 perc) az eddigi legjobb, így elégedett vagyok a teljesítményemmel. A célom az, hogy két órán belül teljesítsem a távot – fogalmazott Sándor Enikő, aki már rutinosnak számít, hiszen hatodik alkalommal teljesítette a távot.

„Hat” – csupán így kommentálta saját Facebook-oldalán a képet Sándor Enikő

Elégedett volt saját eredményével Attila is, aki állatorvos édesapjával, dr. Sin Zoltánnal együtt ugrott a vízbe.

– Néha kissé eluralkodott rajtam a fáradtság, de végül sikerült jól beosztani az energiámat. Nem vagyok úszó, csak hobbiból űzöm a sportot. Éppen ezért nem is voltak nagy elvárásaim, csak szerettem volna javítani a tavalyi eredményemen. Már a vízben is láttam hogy jó időket úszok, amiből a végére több mint egy órával (2 óra 18 perc) voltam gyorsabb mint egy évvel ezelőtt – sorolta Attila, hozzátéve, hogy a Balaton-átúszás egy szuper közösségi program.

Sin Attila (jobbra) barátjával és édesapjával együtt teljesítette a távot

Arra a kérdésre, hogy mi motiválja őket egyértelműen válaszoltak: évről évre saját magukat akarják felülmúlni. Emiatt biztosak lehetünk benne, hogy jövőre is ott láthatjuk a nevüket a nevezők listáján.

Az orosháziak eredményeit erre a linkre kattintva olvashatják a Balaton-átúszás hivatalos oldalán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.