- hirdetés -

Sokáig nem tudta senki, hogy a nagy sikerű nyári programot idén is megtarthatják-e. A kedvező helyzetnek köszönhetően a válasz – igen.

A gyermekkönyvtár már több, mint húsz éve helyszíne a nyári játszóháznak. A cél az évek alatt mit sem változott: olyan helyet biztosítani a gyermekeknek, ahol jól érzik magukat, kreatív tevékenységet folytathatnak és valami szépet alkothatnak.

A felkészült könyvtárosok segítségével, jó hangulatban készülnek a tárgyak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Mint a könyvtárosoktól megtudtuk, a tervezettel ellentétben nem lesz előzetes regisztrációhoz kötve a részvétel. A gyerekek érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket. A járvány elleni védekezés fontosságát szem előtt tartva tartják meg a foglalkozásokat, rendszeres kézfertőtlenítő használat és a biztonságos távolság betartása mellett.

– Az elmúlt években már az ötven órás közösségi szolgálatot ellátó gyerekek is rendszeresen kiveszik részüket a játszóház szervezésében és kivitelezésében. Vannak olyan fiatalok, akik korábban szívesen tevékenykedtek a játszóházban és most örömmel jönnek vissza segíteni a kisebbeknek – mondta el az egyik ötletgazda, Tengerics Éva könyvtáros.

A játszóház két hetében – 08.03 – 07. és 08.10 – 14 – idén is papírból, filcből, vagy épp gyöngyfűzéssel készítenek hasznos és szép tárgyakat a gyerekek. A foglalkozások kétszer egy héten keresztül zajlanak, minden nap reggel kilenctől délig várják a kikapcsolódni vágyó kicsiket és nagyokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.