- hirdetés -

Mozgalmas időszak vár nyáron az Orosházi Városi Tenisz Klub versenyzőire. Az idén később kezdődő szezon küzdelmei között egy edzőtáborban vettek részt a Tó utcai teniszpályán. A legkisebbektől kezdve a junior korú versenyzőkig mindenki megmutathatta tudását.

Kétszer egyhetes edzőtábort szervezett játékosainak az Orosházi Városi Tenisz Klub (OVTK) azzal a céllal, hogy erősödjenek, gyorsuljanak és tovább fejleszthessék tudásukat. Németh István, az egyesület vezetőedzője elmondta, az egymás után következő foglalkozások teljesen függetlenek egymástól, nagyrészt a nyaralások, a szülők szabadságolása határozza meg.

A lényeg, hogy mindenki, aki részt szeretne venni az edzéseken, megkapja a lehetőséget. Különösen annak fényében, hogy a hagyományosan tavasszal startoló versenyszezon idén, a koronavírus-járvány miatti kényszerhelyzetnek köszönhetően a nyári időszakra tolódott el. Számos olyan megmérettetést és bajnokságot rendeztek az elmúlt időszakban, ahol érdekelve voltak a klub versenyzői.

Ügyesség-, erő- és állóképességfejlesztés várt a teniszezőkre az idei edzőtáborban (Fotó: Horváth Bence)

– Ez már a tizenötödik edzőtáborunk, a mostaninak is megvan a különlegessége. A tavaszi vírushelyzet miatt idén egész nyáron verseny van, szinte nem múlik el úgy hétvége, hogy ne rendeznének egy kisebb tornát azóta, hogy zöld utat kaptak a szervezések. Például ma, július 23-án lett vége a vidékbajnokságnak, de az augusztusi hónap is mozgalmas lesz számunkra az országos bajnokság miatt, ami szintén több versenyzőnket is érinti – nyilatkozta Németh István.

Lehoczky Anna számára is mozgalmasan alakultak az elmúlt hetek. Az egyesület Jó Tanuló, Jó Sportoló elismeréssel is kitüntetett teniszezője két hete Gyulán egészen a döntőig menetelt, ahol szoros küzdelemben maradt csak alul. Jelenlegi célja, hogy még jobb formába lendüljön, csapattársaihoz hasonlóan ugyanis hamarosan ismét versenyen bizonyíthat.

Az idei már a tizenötödik edzőtábor az egyesület életében (Fotó: Horváth Bence)

– Gyulára térek vissza hamarosan, addig is próbálom a kondíciómat fejleszteni, melyhez kiváló lehetőséget biztosít a mostani edzőtábor, a fantasztikus társaság és a hangulat – tette hozzá.
Ezt csapattársa, Fejes Ádám is megerősítette, aki nemrég a vidékbajnokságról tért haza nagyszerű élményekkel. Teljesítményének köszönhetően korosztályában a legjobb nyolc játékos közé jutott be.

– Sosem sikerült még túljutnom az első körön, ezért nagyon boldog vagyok, hogy most elmentem a negyeddöntőig. Nehéz mérkőzéseket játszottam, mindegyik pár ponton múlt. Tényleg egy fantasztikus élmény volt, de nagyon jól érzem magam az edzőtáborban is, készülve a hasonló folytatásra – mesélte az ifjú versenyző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.