- hirdetés -

Ismét egy rangos gokartversenyen tette próbára ügyességét Dominkó Arnold. A CEE Rotax Max Challenge versenysorozat második fordulójában az orosházi versenyző pole pozíciót szerzett, majd a dobogóra is felállhatott.

Az autóversenyekkel kapcsolatban sokszor csak magát a versenyt vagy maximum az előtte zajló időmérő edzést látjuk vagy tudnánk felidézni. Pedig minden futam egy hosszabb munkafolyamat eredménye, már a gokart kategóriák esetében is.

– Úgy kezdődik egy ilyen hétvége, hogy elmegyünk a helyszínre, felállítjuk a sátrat. Összerakjuk a gokartot, majd másnap reggel elkezdődnek az edzések, egy nap akár hét is. Teszteljük a tengelyt vagy éppen a guminyomást. A harmadik napon már elkezdjük mérni a többi pilóta tempóját, hogy viszonyítási alapunk legyen, hogy is állunk. Akkor este elmegyünk motort sorsolni, azt a negyedik napon beépítjük és csak az ötödik napon jönnek a versenyek – mesélte Dominkó Arnold.

A harmadik futamon végül a harmadik helyen zárt (Fotó: Magyar Gokart Szövetség)

A fiatal orosházi gokartversenyző ezúttal a CEE Rotax Max Challenge versenysorozat Trinecben rendezett futamain indult el, ahol előtte egy bemelegítő kör (úgynevezett (warm up) és egy ötperces időmérő is várt rájuk. Ez végül olyan jól sikerült neki, hogy az első rajtkockából indulhatott. Egy 12, 14 és végül egy 18 körös futam várt rá.

Mindegyik verseny szoros küzdelmet hozott a dobogós helyezésekért. Az első futamon a második helyet szerezte meg, amit egy negyedik (itt se sok hiányzott a dobogóhoz) és végül egy harmadik pozíció követett.

Arnold távolabbi célja, mint minden fiatal autóversenyzőnek a Forma 1 vagy a Formula Auto. Az idei szezonban tapasztalatszerzés céljából LeMansba és olasz versenypályákra szeretne eljutni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.