- hirdetés -

Már közel 30 éve nyújt kimagasló minőségű termékeket az ügyfeleik által megálmodott konyha, fürdőszoba vagy éppen terasz megvalósításához a Terrakotta Csempecentrum. Legyen szó burkolólapról, csempéről szaniterről vagy csaptelepről – a lényeg, hogy a vásárlók elégedettek legyenek. (x)

– Az utóbbi időben egyre inkább kezdenek a vásárlók körében népszerűvé válni nagy lapok. Jellemzően a 29×49, 25×75, 80×240 cm. Elmúlt az a félelem, hogy a kis helyiségekbe nem tesznek nagy lapot. Sokan, sok helyen használják a mázas lapokat különböző méretekben és formákban, a rombusz alakútól kezdve a hatszög alakú formáig. A trendek tulajdonképpen az emberek fantáziájára vannak bízva, melyhez igyekszünk mindig a legjobb tudásunk szerint alkalmazkodni – tudtuk meg a Terrakotta Csempecentrumban.

Manapság már nemcsak a márvány- vagy faminták a jellemzőek, mindenki megtalálja a fantáziájának és elképzeléseinek megfelelő formákat, mintákat vagy anyagokat. Színvilág szempontjából is szélesebbé vált a paletta, már nemcsak a pasztelles, a szürke vagy a bézs színek dominálnak, bár többségükben még mindig ezek számítanak a vásárlók kedvenceinek. Konyha és fürdőszoba esetében is gyakrabban választják a színes csempéket, egyedül talán a padlólapok jelentik a kivételt.

A lakásfelújítás egyik sarkalatos pontjának számít a fürdőszoba

– Jobb esetben négy oldala van egy fürdőszobának, általában a zuhanykabin vagy kád falát egy az egyben mintás lappal készítjük, utána egyszínű fehér vagy világos alappal egészítjük ki, a megrendelő család kérésének megfelelően.

Hogy hosszútávon mi lehet kifizetődőbb, az helyspecifikus. Egy panellakásban például nem lehet épített zuhanyzót készíteni, hiszen ott nincs meg a megfelelő vastagsága a padlónak, ahova a lefolyót el lehet vezetni. Ha egy átlagos nagyságú fürdőszobám van, ott mindegy lehet, melyik megoldást választja az ember.

A lényeg, hogy az épített zuhanyzó esetében szinte mindenki elfelejti, hogy a padlólapot lejteni kell, vízszintesen hagyják. Erre oda kell figyelni. A területtől is sok minden függ, ha új társasházról vagy magánházról van szó, ahol van megfelelő födém és aljzatvastagság, akkor könnyebb beállítani a zuhanykabint – hívták fel a figyelmünket.

Hogy lehet a kisebb helyet optimálisan kihasználni?

Panellakások esetében a Terrakotta Csempecentrum honlapján is igyekszik tanácsokkal szolgálni az érdeklődő ügyfeleknek. Nagyon kis helyszínek esetén a világosabb csempéket és a világosabb burkolatot szokták ajánlani. Egy fürdőszobában például érdemes kisebb, kompaktabb csempét rakni.

– A lényeg az újítás a fürdőszoba esetében is. Nem érdemes mindig a régi, megszokott dolgokat visszatenni, akár szekrények, akár csap tekintetében azt tanácsoljuk, hogy jobb és kompaktabb megoldásra törekedjenek.

A tervezés a legfontosabb

A Terrakotta esetében is fontos szempont a látványtervezés, vásárlóik is meg tudják nézni, milyen lehet számukra a megfelelő fürdőszoba. A megfelelő tervezésnek köszönhetően pedig nem érheti az embert meglepetés vagy csalódás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.