- hirdetés -

Mint minden sportklubnál, a járvány kitörésekor az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) aerobik szakosztályánál is megállt az élet. Az intézkedések enyhültek, újra dolgozik a csapat, de versenyre idén valószínűleg nem mennek.

A szakosztály vezetője, Balogh Jenifer elmondta, hogy továbbra is három településen – Orosházán, Mezőkovácsházán és Battonyán – működnek és tartanak edzéseket a klub trénerei. A három csoportban negyvenen űzik ezt a szép sportot. Az orosházi egységben a „nagyok” tízen, az óvodás és kisiskolás csoport tizenkét főt számlál.

– A májusi újrakezdéskor a lányok részére új edzéstervet dolgoztam ki. Felkészülési időszakban vagyunk. Jelen állás szerint az orosházi csapat az idei évben nem fog versenyezni. Új elemeket, új koreográfiát tanulunk, sőt többfajta edzésmódszerrel dolgozunk. Belevettük a felkészülésbe az akrobatikát, a balettet, a kettelbell-t is . A jövő évi diákolimpián fognak debütálni a lányok – avat be Balogh Jenifer.

Zsiga Bence, a karatésok egyik edzője is beállt segíteni (Fotó: Horváth Bence)

A szorgos munka időszakát igyekeznek a gyerekek számára minél több, változatos, izgalmas tartalommal megtölteni. Ezek egyike volt a közelmúltban befejeződött horvátországi edzőtáborozás.

– Három napot töltöttünk az élversenyzőkkel a horvát tengerparton, együtt a karate szakosztállyal. Már a kiutazás előtt itthon két edzéssel – egy erőnléti aerobik és egy kettebell tréninggel – hangoltunk, majd megérkezés után a tengerparton folytattuk. A változatosság mellett a víz és a strand homokja jó hatással volt a lányok erőnlétére és állóképességére is – meséli a tréner.

A nagyok heti négy, a kicsik heti két edzéssel készülnek a jövő évi versenyekre és mind remélik, hogy a jövő tavaszi diákolimpián „robban a bomba”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.