- hirdetés -

Idén is pótfelvételire adhatják be jelentkezésüket azok, akik sehova nem jelentkeztek a 2020. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem.

Nem mindenki számára hoz boldogságot a felvételi ponthatárok kihirdetése. Fontos leszögezni, hogy ezzel még nincs veszve minden, hiszen a pótfelvételi eljárásban újabb próbát tehetnek az általános eljárásban felvételizők.

Dr. Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Egyetem központi székhely igazgatója elmondta, pótfelvételi eljárásban nappali tagozatos alapképzésre gazdálkodási és menedzsment, valamint turizmus-vendéglátás szakra lehet jelentkezni.
– Levelező képzésben gazdálkodási és menedzsment, emberi erőforrások és turizmus-vendéglátás szakok indulnak, míg alapképzésben távoktatásban gazdálkodási és menedzsment, szociális munka és turizmus-vendéglátás – vázolta a lehetőségeket az igazgató. Kiemelte,a pótfelvételi eljárásban egy intézményt és egy szakot lehet választani, ezért érdemes a jelentkezőnek a pontszámát kiszámítani a felvi.hu-n és összevetni a saját eredményeivel.

Megtudtuk, hogy a Kodolányi János Egyetemen a legnépszerűbb szakok továbbra is a közgazdaság területéhez kapcsolódnak, ilyen a gazdálkodási és menedzsment, valamint a turizmus-vendéglátás.
– E képzések folyamatosan sikeres képzések. Több, mint 70 fő jelentkezett szakjainkra nappali, levelező vagy távoktatásos formában. Várjuk továbbá a pedagógusok jelentkezését továbbképzéseinkre, mint közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga, mentorpedagógus, vagy erkölcstan-etika szakos pedagógus – nyilatkozta dr. Malatyinszki Szilárd.

Kiemelte, hogy érdemes kihasználni azt a kifejezetten Békés megyeiek részére nyújtott lehetőséget, amely biztosítja, hogy ingyenesen vehessenek részt az intézmény nappali alapképzésében. Fontos tudni, hogy ez a támogatás idén vehető igénybe utoljára.
– Érdemes jelentkezni azoknak, akik Békés megyében tervezik a jövőjüket, de mégsem szeretnének Szegeden, Debrecenben vagy Budapesten tanulni jelentősebb költségek ráfordításával – zárta az igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.