- hirdetés -

A végéhez közeledik az a négyszázmillió forintot meghaladó beruházás, amely keretében Orosháza csatornahálózatát fejlesztették. A munkálatok végeztével a helyiek régi igénye valósulhat meg.

A munka dandárját már elvégezte a kivitelező A-MEZŐGÉP Kft – erről tájékoztatta az OrosCafét Bojtor István alpolgármester.

A tényleges munkálatok tavaly októberében kezdődtek és várhatóan augusztus végére végeznek is, ahogy az az aláírt szerződésben is szerepel. Ebben az időszakban az önkormányzat tulajdonában álló területeken csapadék-és belvízelvezető csatornák felújítása, kisebb mértékben új csatorna építése is megvalósul.

Fotó: Horváth Bence

– Leginkább utó- és helyreállítási munkálatok vannak hátra. Az Eszperantó, Táncsics és Zombai utcákon található útszakaszok új burkolatot kapnak, míg az Eötvös utcában az ingatlanok előtti bejárók és a zöldfelületek helyreállítása is megtörténik a következő időszakban – ismertette a részleteket az alpolgármester.

Megtudtuk, hogy a fejlesztésre azért van szükség, mert egy-egy nagyobb eső után áll a víz a Kossuth Lajos utcán, a Könd utcán és még néhány környező területen. A probléma több évtizede fennáll, de ez most a megvalósuló projekttel megoldódik.

– A kivitelezővel végig jó kapcsolatot ápolt az önkormányzat, megkereséseinkre reagáltak és minden felmerülő problémát közösen megoldottunk. A beruházás jelentős része nem látványos, hiszen föld alatti csatornarendszerről van szó, de egy-egy jövőbeni esőzés alkalmával biztosan mindenki érezheti majd a jótékony hatását az elvégzett munkának. Köszönjük az orosháziak türelmét, amit az elmúlt időszakban tanúsítottak – tette hozzá Bojtor István.

Fotó: Horváth Bence

A beruházást az önkormányzat Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések elnevezésű felhívásának keretében valósítja meg. A négyszázmillió forintot meghaladó projekthez az önkormányzat is biztosított plusz forrásokat, amelyet elsősorban a helyreállítási munkálatok során használ fel a kivitelező.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.