- hirdetés -

Velez Karola régi álma volt egy virágbolt, ami július 1-én meg is valósult, ekkor nyitotta meg üzletét a Thököly utcán. Idáig azonban hosszú út vezetett. (x)

– Mindig is érdekeltek a kreatív tevékenységek, de ezek közül a virág volt, ami éveken keresztül mindig visszatért. 2012-ben adódott egy lehetőség, hogy elvégezzek egy virágkötő tanfolyamot, ami csak még jobban megerősített ebben. Tehát egyre csak erősödött ez a szenvedély és mikor adódott ez a lehetőség, nem sokat teketóriáztam, éreztem, hogy eljött az én időm – tért ki a nem is olyan régi kezdetekre.

Bármi, amit el lehet készíteni

– Mindig is úgy terveztem, hogyha virágboltom lesz, akkor a virágok mellett szeretnék bemutatni egy-két esküvői dekorációt is. Hogy milyen stílusban készülnek, milyen színvilágban, ezzel is ötletet adva a fiatal pároknak – mesélte Velez Karola.

Fotó: Horváth Bence

Mint mondta, dekoráció és virágkötészet terén bármivel szívesen foglalkoznak az üzletben, amit meg lehet valósítani. A virágok mellett jelenleg egy elegánsabb és egy természetközelibb esküvői dekorációt is megcsodálhatnak a boltba belépők, melyek idővel cserélődnek majd, tovább színesítve az üzleti kínálatot.

Fontos, hogy az ünnepek mellett a mindennapjainkba is visszatérjen a virág

A Karola Virágüzletben rengeteg virágfajtából lehet válogatni. A vásárlók kedvencének az orchidea számít, melyből sem fajtáját, sem a színvilágát tekintve nincs két egyforma. Az orchideán kívül kedveltnek számítanak az azáleák, flamingóvirágok, a kaktuszok, valamint a kültéri dekorációk, balkonnövények és fűszernövények is.

Fotó: Horváth Bence

– Egyszerűen nem tudok köztük különbséget tenni, mert mindegyik más és számomra mindegyik pont ettől olyan szép. Igyekeztem olyan szélesebb kínálatot kialakítani, ami minden vásárló igényét kielégíti. Így olyanok is megtalálják a kedvencüket, akik az egyszerűbb dolgokat kedvelik és azok a vásárlók is, akik az extrábbakat. Én úgy gondolom, fontos, hogy egyre inkább visszatérjen az ünnepek mellett a mindennapjainkba is a virág – tette hozzá.

Hogyan épül fel egy esküvői dekoráció?

Velez Karola elmondta, a hozzájuk forduló fiatal pároknak általában már van valamilyen elképzelésük a tervezett esküvőjük színvilágát vagy stílusát illetően, illetve egy potenciális költségtervük, amiből ezt megvalósíthatják.

– Ezt követően én elmondom nekik, mi az, ami reális keretek között megvalósítható és igyekszem ezt követően is úgy terelni őket. Készítek nekik egy részletes árajánlatot, amit vagy elfogadnak vagy módosítunk rajta. Ez általában fél évvel a nagy nap előtt történik, attól is függ, kinek hogyan sikerül megtervezni – mondta a tulajdonos.

Fotó: Horváth Bence

Természetesen előfordulhat, hogy még az utolsó napokban is változnak a dolgok, de ehhez is igyekeznek úgy alkalmazkodni, hogy mindenkinek megfeleljen. Az elkészült munkán túlmenően is igyekszik megadni az ügyfelek iránti törődést, ami az eddigi visszajelzések alapján kiválóan sikerült.

– Nagyon fontosnak tartom az esküvői „iparág” minden résztvevőjével a jó kapcsolatot, hiszen mindannyiunk összehangolt munkája szükséges ahhoz, hogy az esküvő és a lakodalom valóban a legszebb nap legyen a házaspár életében – tette hozzá.

Fotó: Horváth Bence

Egy hosszú folyamat eredménye

– Úgy érzem révbe értem, megtaláltam a helyem. Egy hosszú folyamat eredménye a Karola Virágüzlet, amit rengeteg tervezés és álmodozás előzött meg és nagyon bízom benne, hogy ezt követően még évtizedekig ki tud majd teljesedni – zárta le az üzlet bemutatását Velez Karola.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.