- hirdetés -

Példaértékű összefogás eredményeként talált ideiglenes edzőtermet az Orosházi Spartacus Birkózó Klub. A Mátrai stadionba mennek.

Mint ismeretes hamarosan elkezdődhet az új orosházi birkózó csarnok építése az Eötvös iskola területén. Jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban. A Spartacus azonban kisebb bajba került, mert bár még el sem kezdődött az építkezés, a jelenlegi, Október 6 utcai edzőtermüket át kell adniuk a tulajdonosának, a kórháznak.

A jelentős utánpótlás bázissal rendelkező, patinás egyesületnek azonban továbbra is biztosítania kell a sok gyerek és utánpótlás korú versenyző számára az edzés lehetőséget.

A relikviákat tartalmazó vitrineket leválasztják az ideiglenes edzőteremtől Fotó: Rosta Tibor

Dávid Zoltán polgármester és a Berta József Labdarúgó Alapítvány sietett a birkózók segítségére.

– Polgármester úr kérte, hogy segítsünk a birkózóknak, mi pedig örömmel tettünk eleget a kérésnek. A Mátrai stadionban létrehozott kiállító terem méretei olyanok, amelyek megfelelőek akár két szőnyeg elhelyezésére is. Vállaltuk, hogy a kiállítást ideiglenesen bezárjuk a látogatók előtt és a Spartacus fiataljai rendelkezésére bocsátjuk a termet. A Mátrai Sándor relikviákból álló tárlat tárgyait nem szállítjuk el, hanem egy erős paravánnal kerítjük le az esetleges balesetek megelőzése érdekében. Amint ez megvalósult jöhetnek a gyerekek. Az alapítvány mindig is örömmel támogatott és támogat minden olyan kezdeményezést, amely a fiatalok sportolását segítheti, akkor is, ha ez nem foci, hanem történetesen birkózás – mondta el kérdésünkre Raffai János, a Berta József Labdarúgó Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Szél Attila, a Spartacus elnöke hozzátette, hogy örül az összefogásnak, a jó szándék ilyen megnyilvánulásának, mindamellett nagyon várja az új csarnok alapkőletételét és elkészültét.

– Az edző kollégákkal együtt azon leszünk, hogy a gyerekek minél kevésbé érezzék meg ezt az átmeneti időszakot és az elmúlt évekhez hasonlóan tudjuk az orosházi birkózás jó hírnevét növelni – mondta még a klubelnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.