- hirdetés -

Az Eötvös Cirkusz centenáriumi műsorának orosházi premierjén szinte teljesen megtelt a nézőtér. A cirkusz vezetője, Eötvös Loránd elmondta, mindig nagy örömmel térnek vissza Orosházára.

A megszokottnál is különlegesebb műsorral látogatott Orosházára az Eötvös Cirkusz, hiszen a manézsra varázsolt produkciók az elmúlt száz esztendő és az alapító ősök előtt tisztelegnek.

Eötvös Loránd cirkuszigazgató az elmúlt száz esztendőről elmondta, kihívásokkal teli évtizedek voltak ezek, rengeteg megpróbáltatással kellett szembenéznie a társulatnak, mégis sikerült túlélni a Trianoni békediktátumtól egészen a koronavírus-járványig.
– Száz évvel ezelőtt alapította nagyapám, Eötvös Nándor Aladár az Eötvös Cirkuszt. Ez alatt az idő alatt megannyi nehézséggel kellett megküzdeni. A világháborúval, a forradalommal, az államosítással – amikor mindent elvettek a családtól –, de mindig sikerült túlélni és szórakoztatni a közönséget. Több generáció mutatkozott be az elmúlt száz évben, apáról fiúra és anyáról lányára szállt a hagyomány, a tradíció. És most itt vagyunk 2020-ban, amikor rajtam kívül a legifjabb generáció, a kislányaim is bemutatkoznak – mondta Eötvös Loránd.

(Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, a koronavírus-járvány újabb akadályt görgetett a cirkusz elé, de ezt a gátat is sikerült átugrani.
– Ez egy érdekes dolog, hiszen a produkció tervezésekor erre senki nem számított, és bombaként robbant a hír márciusban, hogy a rendezvényeket betiltják, ezzel a cirkusz üzemeltetése is leállt. Kecskeméten kezdtük volna a premierünket, mi ott is maradtunk három hónapig, vártuk a karantén végét. Júniusban újrakezdtük a turnét. Bízunk benne, hogy nem jön a második hullám, ahogy emlegetik és folytathatjuk a turnét, amely így már csak egy csonka turné – ecsetelte a cirkuszigazgató.

Orosházára mindig szívesen jönnek, hiszen érzik a helyiektől feléjük áradó szeretetet.
– Szeretek Orosházára jönni, mindig is a szívem egyik csücske volt, hisz az Alföldet nagyon kedvelem. Jobban, mint a hegyeket, hiszen a végtelenségbe el lehet látni. Önmagában Orosháza is egy nagyon szép város, és mindig örömmel térünk vissza, főleg azért, mert az Eötvös Cirkuszt itt nagyon szeretik, mindig sok nézőt szórakoztathatunk előadásainkon – nyilatkozta.

A centenáriumi műsorban olyan produkciók kaptak helyet, mint a Monte Carlói cirkuszfesztivál díjnyertes akrobatikus elefántprodukciója, amely jelenleg a világon egyedülállónak számít.

Mindenki, de leginkább a gyerekek szívébe egyből belopta magát a két fóka, Scooby és Teddy, akik labdáztak, hula hoop karikákat kaptak el és a puszikat is nagylelkűen osztogatták. A bohócok sem maradhattak el, Deni és David bohócok monociklis produkciójukkal nevettették meg nagyérdeműt, Louis bohóc grandiózus kézen álló műsorához még a közönség soraiból is segítőkezet kapott. A Wertheim testvérek akrobata produkciója szintén vastapsot vívott ki a közönségtől.

– A százéves Eötvös Cirkuszt nem szabad kihagyni, hisz jövőre már 101 évesek leszünk, így a századék évforduló varázsát ma, idén kell átélnie mindenkinek – mondta zárásként Eötvös Loránd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.