- hirdetés -

Emberölés miatt kezdeményezte egy csorvási férfi letartóztatását a Békés Megyei Főügyészség. A tettes saját édesanyja életét oltotta ki majd testét elásta.

Ahogy arról korábban beszámoltunk július 16-án egy csorvási 42 éves férfi adta fel magát a rendőrségen miután megölte édesanyját saját otthonukban.

A Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményéből a tragédia részletei is kiderülnek. Eszerint a férfi csütörtökön a reggeli órákban csorvási lakóhelyén ököllel több alkalommal megütötte a vele együtt élő édesanyját, aki a földre esett. Ekkor magához vett egy – nyéllel együtt – megközelítőleg harminc centiméter hosszú kést és azzal a sértettet több alkalommal a hátán és nyakán megszúrta. A bántalmazás az idős nő halálához vezetett.

A férfi a holttestet elásta, a vért feltakarította, az ehhez használt eszközöket elmosta, illetve eltüntette, valamint az elkövetéshez használt kést feldarabolta és a szennyvízcsőbe dobta. Ezt követően megreggelizett, miközben arra az álláspontra jutott, hogy „ezt úgysem lehet megúszni”, ezért pénzügyi ügyintézés és a családtagok felkeresése után, de még ugyanazon napon, a délutáni órákban feladta magát az Orosházi Rendőrkapitányságon.

A Békéscsabai Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását. Erre egyrészt a várható büntetés mértékére tekintettel a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert a terhelt a bizonyítás meghiúsítása, megnehezítése érdekében a tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítette, illetve elrejtette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.