- hirdetés -

Negyedik helyen végzett az egykori orosházi kézilabdázókkal felturbózott Hír-Sat BHC strandkézilabda csapata a múlt hétvégén rendezett Budapest Kupán. A néhány évvel ezelőtt az Orosházi FKSE balszélsőjeként játszó John András és Gyene Norbert is fontos gólokkal járult hozzá a csoportelsőséghez és az elődöntős szerepléshez.

Szeptemberben indul újra az élet a magyar kézilabda bajnokságokban, jelenleg a felkészülés és a csapatösszetartások időszaka zajlik. Sokan viszont a strandkézilabdában is próbára teszik magukat, július 10-12. között 24 csapat részvételével rendezték meg a fővárosban a nemzetközi Budapest Kupát.

A több egykori orosházi játékost a soraiban tudó Hír-Sat BHC csapata a D-csoportba kapott besorolást. Az Orosházi FKSE-Linamar csapatában korábban balszélsőként játszó John András (a 2019/2020-as szezonban Ajkán játszott) és Gyene Norbert (a 2019/2020-as szezonban Cegléden kézilabdázott) is fontos gólokkal, pontokkal vette ki részét a csoportelsőség kivívásából. Csapatuk 4 győzelemmel és 1 vereséggel zárta ezt a szakaszt.

Gyene Norbert is fontos gólokkal vette ki a részét a Hír-Sat BHC mérkőzéseiből (Fotó: Tóth Krisztina/tothkrisztiphotography)

Következhetett az elődöntőnek is beillő második szakasz, itt a Duna House Fervas BHC volt az egykori orosházi játékosok csapatának az ellenfele. A szoros mérkőzésen szétlövés döntött, mely ezúttal nem nekik kedvezett, igaz a végeredmény a legkevésbé múlt rajtuk. John András 21, míg Gyene Norbert 11 pontot szerzett a mérkőzésen.

A harmadik helyért rendezett összecsapáson a horvát BHC Zagreb volt az ellenfelük, akik ellen nem sikerült megszerezniük a bronzérmet, a Hír-Sat BHC a torna negyedik helyén végzett. John András a csoportkört 70, az elődöntőt 21, míg a bronzmérkőzést 12 ponttal zárta. Gyene Norbert a csoportkörben 36, az elődöntőben 11 pontot, a döntőben pedig 4 pontot szerzett.

Kiemelt kép forrása: Tóth Krisztina/tothkrisztiphotography

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.