- hirdetés -

A felkészülés elején tartó Rákóczi fizikálisan maradt alul ellenfelével szemben.

Az újjáalakult Rákóczi lejátszotta második felkészülési mérkőzését. Az elsőt még június 20-án, akkor a telepiek 4-2-re verték a Csongrád megyei II. osztályban szereplő Mártély csapatát. Ezúttal a Mezőkovácsháza Békés megyei II/A osztályában szereplő gárdája volt az ellenfél az ULE-Sportcentrumában.

OMTK-Rákóczi – Mezőkovácsházi TE    1 – 3         (0 – 1)

Orosháza, 100 néző. Vezette: Nagy I.János.

Rákóczi: Mező S. – Krivik, Varga P., Harmati, Dobi B. – Kormányos K., Elekes, Györgyi T., Kánya, Kecskeméti – Dudás. Játszott még: Iványi, Nagy D., Csőke, Melich. Edző: Kormányos Antal.

Mezőkovácsháza: Németh D. – Fenyves, Dajcs Á., Györgyi Z., Patyi, Baki – Túri, Matúz, Varga G. – Mittnacht, Mag P. Játszott még: Csende, Zsuzsa L., Almási. Edző: Bíró Tibor.

Az első veszélyes támadásra tíz percet kellett várni. Ekkor Elekes egy támadáson belül háromszor is kapura lőhette a labdát, mindháromszor a kapus mentett. A 15. percben a vendégek kerültek helyzetbe, amikor Mittnacht kapott egy ajándék labdát, de 15 méterről leadott lövését Mező kapus védte. A 20 percben egy kényszerítő után Túri helyezte a labdát 12 méterről a hálóba, 0-1. A 26. percben Matúz éles szögből leadott lövését védte az orosházi kapus. A 32. percben Kánya került helyzetbe, de fölé emelt. A félidő hátralevő perceiben ismét Mező kapus jeleskedett. A 33. és a 44. percben Túri lövéseit védte magabiztosan. Góllal kezdte a második félidőt a Rákóczi. A 47. percben Kánya visszagurított labdáját Nagy Dávid vágta 12 méterről a hálóba, 1-1. A 60. percben Túri jobb oldali beadását Mag belsőzte közelről a kapuba, 1-2. A 65. percben Túri szögletét Baki fejelte 16 méterről a jobb felső sarokba, 1-3. A 80. percben Mag két csel után lőtt fölé. A 82. percben növelhette volna előnyét a vendégegyüttes. Varga G. jobb oldali beadását Györgyi Z. fejelte a felső kapuvasra.

A fiatalos lendület győzött a rutin felett Fotó: Horváth Bence

Kormányos Antal: Nagyon fásultan mozgott a csapat a heti edzések illetve az egész napos kispályás torna miatt. (Délelőtt Gádoroson játszottak a csapattagok kispályás mérkőzéseket-a szerkesztő). Ettől függetlenül látni kell, hogy talán egy félidőre van erőnk. Jelenlegi állapotunkban ilyen élcsapatok ellen mint a Mezőkovácsháza, nem tudjuk felvenni a versenyt.

Bíró Tibor: A nagy meleg rányomta bélyegét a mérkőzésre. Ennek ellenére látszott, hogy frissebben mozgott csapatom, mivel már régóta edzésben vagyunk. Sok sikert kívánok a Rákóczinak a bajnokságban.

A Rákóczi legközelebb július 18-án, 10 órakor Rákóczitelepen fogadja felkészülési mérkőzésen a Csabacsűd csapatát. Vele egy időben az OMTK-ULE a gyopárosi ULE-Sportcentrumban lép pályára a Szentesi Kinizsi ellen.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.