- hirdetés -

A Szerencsejáték Zrt.-vel közösen valósította meg nyári napközis táborát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az egyhetes foglalkozás utolsó napján, július 10-én is játékos, egyben környezettudatosságra nevelő programok várták a gyerekeket a Családok Átmeneti Otthonának udvarán.

Kapaszkodó nevű programjának keretein belül valósította meg idei nyári táborát Orosházán az Ökumenikus Segélyszervezet. Kovács Dániel, a Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője elmondta, a program legfontosabb szempontja, hogy a gyerekek felzárkózzanak, valamint kirándulásokkal, programokkal színesítve emlékezetes pillanatokban legyen részük.

A segélyszervezet kezdeményezése hétfőtől péntekig tartott, a jövő héten azonban ismét hasonló foglalkozásokkal várják a gyerekeket. A július 10-én záruló tábor programjai minden nap, 8 és 17 óra között zajlottak, melyeken ezúttal mintegy 20-21 gyerek vett részt.

Fotó: Horváth Bence

– Felismertük azt a helyzetet, hogy a koronavírus miatti veszélyhelyzet idején rengeteg szülő, családfő maradt otthon a gyermekével, munkahelyi szabadságukat felhasználva, a nyári szünetben pedig emiatt nem mindig tudták megoldani a felügyeletüket. A napközis táborban ezért nemcsak a hátrányos helyzetű vagy az intézményben lakó gyerekek vesznek részt – ismertette a részleteket Kovács Dániel.

Hozzátette, a sportprogramokon át a kirándulásokig igyekeztek nekik kreatív foglalkozási lehetőséget biztosítani az elmúlt öt napban. Szerdán Gyopárosfürdőn kapcsolódtak ki, csütörtökön a Szegedi Vadasparkot látogatták meg, pénteken pedig öko-játszóházat létesítettek az intézmény udvarán.

Fotó: Horváth Bence

A többállomásos játék során a gyerekek csoportokba rendeződve tudták egymás után kipróbálni a feladatokat, melyek a játékos jelleg mellett a környezettudatos életmódot is népszerűsítették. Végül délután szelfiket készítve búcsúztak el egymástól, boldogan felidézve az elmúlt napok történéseit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.