- hirdetés -

Józan aggyal, de részeg szemmel vezethetnek a bátor jelentkezők jövő szerdán a piactéren.

Az ittas vezetés veszélyeire általában húsvét előtt hívja fel a járművezetők figyelmét a rendőrség, a vírushelyzet miatt azonban idén ebben az időszakban erre nem volt lehetőség. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság így júliusra hirdetett egy kampányt, melyhez az Orosházi Rendőrkapitányság is csatlakozott. E hónap 15-én szerdán, 13 órától 15 óráig a piactéren bárki számára lehetőség nyílik a részegszemüveg kipróbálására. A program célja az ittas járművezetés megelőzése.

– A 2020-as év első félévében az Orosházi Rendőrkapitányság területén huszonöt személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt. Ebből három esetben bizonyult a balesetet okozó ittasnak. A háromból kettő kerékpáros volt, egy pedig személygépkocsi vezető. Éppen ezért szeretnénk felhívni a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Most ki lehet próbálni, milyen józan aggyal, de részeg szemmel gyalogosan, kerékpáron vagy gépjárművel közlekedni. El sem tudjuk képzelni, mennyire tompítja az érzékszerveket ez a szemüveg. Nem csak a látásra, hanem az egyensúly-érzékelésre, a hallásra és a tapintásra is hatással van – mondta Kis Rozália rendőrfőhadnagy.

A Könd utcai piactéren ez alkalomból gumibójákat állítanak majd fel, melyek közé részegszemüveggel felszerelkezve tanulóautóval – és egy oktató segédkezésével – próbálhatnak meg beállni az arra vállalkozók. De ki lehet próbálni az eszközt kerékpáron, illetve gyalogosan is.

A rendőrfőhadnagy hozzátette, céljuk az emberekben erősíteni azt, hogy nemcsak önmagukért, hanem a közlekedőtársaikért is felelősséggel tartoznak!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.