- hirdetés -

A végéhez közeledik a Forrás Református Óvoda nagyszabású beruházása. Szeptembertől már megújult környezet várja az óvodásokat.

Teljes átalakuláson esik át a Lehel utcai református óvoda. A meglévő épületet felújították és emellé egy új, hatszáz négyzetméteres épületrészt alakítottak ki. Utóbbira Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyílt lehetőség, célja megvalósításához több mint 270 millió forintot nyert az Orosházi Református Egyházközség.

– A tervezésnél már figyelembe vettük a gyerekek életkori sajátosságait. Az új részben három csoportszoba, öltözők és egy modern gépekkel felszerelt tálalószoba is található. Nagyon örülünk, hogy egy nagy méretű tornaszobát is ki tudtunk alakítani, hiszen eddig bérelnünk kellett – sorolta a részleteket az óvoda vezetője, Tóth Mónika.

Fotó: Horváth Bence

A beltér már elkészült, illetve az udvaron a teljesen felújított játékelemeket is visszahelyezték, de itt még van tennivaló. A kertészeti feladatok mellett egy új öntözőrendszert is telepítenek a szakemberek.

Az intézményben három csoport, 78 gyermek neveléséért felelnek, velük a munkálatok idején az egyházközség gyülekezeti házában foglalkoztak. Tóth Mónika elmondta, hogy a hatósági engedélyezésektől függően szeptemberben már vissza is költözhetnek, ahol immár megújult környezet várja az óvodásokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.