- hirdetés -

Állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 65 éves nagyszénási férfi ellen, aki légfegyverrel lőtt meg egy kutyát.

A Békés Megyei Főügyészség közleményében az olvasható, hogy a férfi 2019. szeptember 25-én az esti órákban hazafelé tartott, kerékpárját tolva Nagyszénáson, a Bem József utcában, ennek során az egyik háznál, a kerítésnek ugorva megugatta őt egy amerikai stafford fajtájú kutya. A férfi hazaérve magához vette a légfegyverét, visszament a házhoz és meglőtte a drótkerítésen belül, tőle fél méterre ugató kutyát. A lövedék a kutya fejét találta el, majd a férfi leadott még egy lövést, de az nem találta el a menekülő állatot. A lövedék a kutya bal oldali szemgolyója mellé hatolt be, amelynek következtében az állat erre a szemére megvakult, így a bántalmazás maradandó egészségkárosodást és szükségtelen fájdalmat okozott.

Az Orosházi Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközeként használt légfegyvert, valamint kötelezze őt a nyomozás során felmerült 150.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.