- hirdetés -

A Filharmónia Magyarország által szervezett programsorozat keretében ezúttal a Kéméndi Trió látogat Orosházára, hogy a klasszikus zene népszerűsítése mellett kikapcsolódási lehetőséget is kínáljon a hosszú bezártság után.

A Kéméndi Trió a magyar népzene mellett számos ország zenei világát mutatja be. Délszláv, spanyol, francia, német dallamok szólalnak meg eredeti nyelven, valamint a harmonika világára jellemző instrumentális zeneművek.

A névadó Kéméndi Tamás szóló műsorában számos klasszikus zenei csemegét, jazz- és világzenei feldolgozást mutat be. A legismertebb virtuóz harmonikadarabok mellett, más hangszeres művek, valamint saját dalok is szerepelnek a repertoárjában.

Solymosi Péterrel, a Pannon Filharmonikusok szólamvezető trombitaművészével közös műsora a könnyed komolyzenétől, a filmzenén át, egészen a virtuóz hangszeres műveikig terjed. Olyan ismert zeneműveket is megszólaltatnak, mint Grigoras Dinicu Pacsirtája, Hora staccatoja, Astor Piazzolla Libertangója, Ave Mariája vagy a Macskafogó című rajzfilm „trombitás” betétdala.

A trió – Kéméndi Tamás – harmonika, Pecze Zsófi – ének, Solymosi Péter – trombita – Orosházán július 10-én 17 órától lép fel az Árpád-kertben.

A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. A Térzene Program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.