- hirdetés -

Mauritiustól Mexikóig, a világ számos színpadán lépett már fel Horgas Eszter. A nemzetközi hírű fuvolaművész május 5-én érkezett Orosházára, hogy lányával, az énekművész Somogyi Lilivel adjon közös koncertet a Petőfi Művelődési Központban, a Térzene Program keretében.

Egy igazi műfaji határok nélküli anya-lánya koncertet láthattak és hallhattak azok, akik május 5-én a Petőfi Művelődési Központban látogattak. Horgas Eszter fuvolaművész lépett fel lányával, Somogyi Lili Mária énekművésszel közösen, a produkciókat pedig Neumann Balázs zongorajátéka egészítette ki.

Mint ahogy a rendezvény bevezetőjében is elhangzott, Horgas Eszter pályafutása során a világ minden részén megfordult már, olyan világsztárokkal dolgozhatott együtt, mint Al Di Meola vagy Natalie Cole. Egyedülálló hangszeres tevékenység, izgalmas feldolgozások, valamint varázslatos megindító előadások jellemzik munkáját.

Nem rossz, ha anyukád Al Di Meolával próbál a nappaliban, te pedig az ő pengetőjével játszhatsz

A műsort megelőző beszélgetés során a fuvolaművész elmondta, hogy lényegében beleszületett a művészetekbe, még csak nem is kifejezetten a zenébe. Szülei ugyanis irodalmárok voltak és testvérei is mindannyian valamilyen művészeti ággal foglalkoznak. Már gyerekként beíratták zeneiskolába és hamar kiderült, hogy van érzéke a zeneművészetekhez.

Lánya, Somogyi Lili gyorsan hozzátette, hogy ő pedig már lényegében az anyaméhben magába szívta a zene szeretetét, számára is egyértelmű volt, hogy az anyukája mintáját követve ezt a pályát választja. Mondhatni nem is nagyon volt más választása, hiszen gyerekkora óta világsztárok vették körül. A fiatal lány végül az énekművész pályát választotta, tavaly vette át diplomáját a Zeneakadémián.

– Az azért nem rossz érzés, amikor Al Di Meola vendégeskedik nálatok és anyukád éppel vele próbál a nappaliban, te pedig az ő pengetőjével játszhatsz. Klasszikus ének szakot végeztem Marton Évánál és nem egyértelmű nekem, hogy csak egy bizonyos utat válasszak, ezért amikor együtt megyünk koncertezni, mindenféle műfajt kipróbálunk – mesélte.

Diplomája előtt nem sokkal már egy Szinetár Miklós által rendezett darabban, a leghíresebb Lehár-operettnek számító Víg Özvegyben, idén pedig Győrben játszik majd főszerepet.

A rendkívül izgalmas és sokszínű előadás során anya és lánya az operett mellett az opera, a jazz és a musical műfajaiból is adott elő produkciókat a közönség nagy örömére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.