- hirdetés -

Hamar megszerette a birkózást Posuch Petra, az évek során pedig egyre jobb eredményekkel bizonyította tehetségét. Az Orosházi Birkózó Egyesület versenyzője nemrég a korosztályos válogatott edzőtáborába kapott meghívást.

– Elsős koromban mentem le az első edzésemre, most szeptemberben lesz nyolc éve, hogy először kipróbáltam a birkózást, már az elején nagyon megtetszett. Megtaláltam benne a számításaimat, ahogy néztem a nagyobbakat, gondoltam én is kipróbálom és ha jól megy, akkor folytatnám is – idézte fel sportkarrierje kezdetét Posuch Petra.

Az edzések mellett kezdetben háziversenyeken birkózott, elsősorban tapasztalatszerzés céljából.
– Ott szinte mindig második-harmadik helyezéseket sikerült elérnem, de nagyon tudtam örülni már annak is. Aztán kisebb versenyekre mentem, ahol változó volt az eredmény, volt, hogy kiestem, volt, hogy sikerült elérnem jobb eredményeket – mesélte.

A tavalyi diákolimpia megnyerése jelentette az első nagyobb áttörést Posuch Petra számára (Fotó: Horváth Bence)

Az áttörést a tavalyi diákolimpián érte el, amikor a diák korosztály 56 kilogrammos mezőnyében a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Erre nagyon büszkén tekint vissza, mint mondta, az önbizalmának is jót tett az eredmény. Előtte a magyar bajnokságon is sikeresen szerepelt, ott bronzéremmel gazdagította éremkollekcióját.

Kitartásának és tehetségének köszönhetően idén újabb mérföldkőhöz érkezett, nemrég ugyanis a magyar leány válogatott serdülő korosztályának edzőtáborába is meghívót kapott. Július 6-10. között ezért Bócsára utazik, már nagyon várja, hogy ott is bizonyíthasson.

Hamarosan korosztálya válogatott edzőtáborában is bizonyíthat, jövő héten Bócsára utazik (Fotó: Horváth Bence)

– A tavalyi évben már több edzőtáborba is meghívást kaptam az eredményeim miatt, mégis nagyon meglepett a mostani, nem számítottam rá. Egy nagy lehetőségként tekintek rá és igyekszem ennek megfelelően a lehető legjobban teljesíteni – tette hozzá.

A koronavírus járvány miatti vészhelyzetnek köszönhetően a birkózók sem tudtak egy ideig újabb versenyeken részt venni, az edzések nagy részét is otthonról végezték. Petra ezért bízik benne, hogy az újraindulással ismét szép eredményeket érhet el, ezzel is bizonyítva edzőinek, versenytársainak és természetesen saját magának, hiszen hosszú távra tervez a birkózással. Ehhez pedig tökéletes motivációt nyújthat a jövő héten esedékes válogatott edzőtábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.