- hirdetés -

KKV konzultációt szervezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködésével Békéscsabán. Az esemény témája a 2021-27-es uniós gazdaságfejlesztési források tervezése volt, továbbá szó esett a koronavírus-járvány gazdaságra gyakorolt hatásairól is.

Július 1-jén adott otthont Békéscsaba a kis- és középvállalkozásoknak szervezett országos konzultációnak. Az eszmecserét Dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Kiemelte, a kormány nagy energiát és forrást fordított arra, hogy a világjárvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások talpra tudjanak állni, és csökkenjen a gazdaságban jelentkezett veszteség.

(Fotó: Rosta Tibor)

Az elnök kitért arra, hogy bár Békés megyében fejlesztések sora valósul meg, a jövőben is nagy szükség van az uniós forrásokra, így az elkövetkezendő európai uniós ciklusban arra fókuszálnak, hogy minél több támogatást kapjon a megye.

A konzultáción Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára tartott előadás. Az államtitkár elmondta, hogy a járvány miatt nem strukturális, sokkal inkább bizalmi válság jelentkezett. Ezt úgy magyarázta, hogy az emberek elővigyázatossága nagy mértékben erősödött, ez pedig a megtakarításokon érezhető.

(Fotó: Rosta Tibor)

Dr. György László kiemelte, Magyarország sikeresen helyt állt a veszélyhelyzetben. Az államtitkár elmondta, az elkövetkezendő európai uniós ciklus alatt beérkező forrásokból olyan fejlesztések is megvalósulhatnak, melyek jelentősen hozzájárulnak az ország térségeit eddig is nagy mértékben jellemző fejlődések folytatásához.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.