- hirdetés -

Pár perc is elég ahhoz, hogy ma leégjünk a napon, olyan magas UV-B sugárzás várható. A tegnapi perzselő hőség folytatódik, ma is 30 fok felett alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyékre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben vasárnapra. Mint írják, egy-egy intenzívebb zivatart rövid idő alatt 20-30 milliméter csapadék, jégeső és 60-80 kilométer/órás szélroham is kísérhet.

A hőség miatt többek között Békés megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A napi várható hőmérséklet 32-33 fok körül alakul.

Az Országos Meteorológiai szolgálat felhívja a figyelmet arra, hogy vasárnap a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,5-ös , azaz extrém UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Fontod, hogy fokozottan védekezzünk a napsugárzás által okozott leégés ellen, továbbá ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használata mindenképpen javasolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.