- hirdetés -

A világ egyik legnépszerűbb sportága visszatért a megyébe, amerikaifutball-csapat alakult Gyulán. A cél az, hogy ne csak a város, hanem egész Békés megye gárdája legyen, ezért Orosházáról is várják a jelentkezőket.

Az Egyesült Államokbeli National Football League (NFL) a világ egyik legnépszerűbb sportága, a döntő (Super Bowl) a világ legnézettebb eseményei közé tartozik. A tojáslabda már Magyarországon is széles rajongótáborral bír, sőt már honi bajnokságunk és magyar válogatottunk is van.

Néhány évvel ezelőtt Békés megyében is volt egy csapat, a Békéscsabai Raptors néven. Most a volt gyulai kézilabdázó Mészáros György és az egykori ökölvívó Bimbó Lajos ötlete volt, hogy ismét megjelenjen a sportág a megyehatárokon belül. Az újonnan alakult csapat alapját az egykori békéscsabai együttes adná, de nem az a céljuk, hogy őket másolják.

– Mindenképpen megyei csapatban gondolkodunk, így a gyulai székhelyű együttes neve Viharsarki Vitézek lett. A klubszíneket is mi választottuk ki, igyekeztünk olyanokat találni, amelyek mindkettőnknek tetszenek, de kicsit ki is lógnak a hazai mezőnyből – ismertette az egykori kézilabdázó a Gyulai Hírlap munkatársának.

Fotó: Viharsarki Vitézek Facebook-oldal

Már az első hivatalos edzésüket is megtartották, ahol az alapokkal ismerkedtek a résztvevők. A két alapító elmondta azt is, hogy amikor elérkezettnek és felkészültnek látják a csapatot a hazai bajnokságban is elindulnak.

A jelentkezőket a teljes megyéből, így Orosházáról is. Az sem baj, ha olyanok próbálnák ki magukat, akik sosem játszották a játékot. A jelentkezéseket a +36306420725-os telefonszámon vagy a Viharsarki Vitézek Facebook-oldalán várják.

Kiemelt kép: Pixabay

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.