- hirdetés -

Nyolc éves kora óta foglalkozik tenisszel Gelegonya Zoltán. A Kazszer Tenisz Klub edzője korábban versenyzőként ért el sikereket, ma már a pálya széléről osztja az instrukciókat a tanítványainak. Az általa szervezett tenisztábor idén sem marad el, sőt két újabb alkalommal bővül (x).

– Egy teljesen egyéni sportágról beszélünk a tenisz esetében. A pályán csak magamra számíthatok, az edzéseken viszont elengedhetetlen a megfelelő csapatmunka a gyerekek közt. Ha jó csapat tagja vagyok, odaadó klubtársakkal és barátokkal, az rengeteget hozzátesz. Nekem is ezért tetszett meg a sportág, amikor körülbelül 8 éves lehettem – mesélte Gelegonya Zoltán, a Kazszer Tenisz Klub edzője.

Idén kettő helyett négy tenisztábort szervez

Tenisztáborát elsőként 2004-ben rendezte meg, nem sokkal azután, hogy felépítettük a pályákat. Tavaly az addigi alkalmakhoz képest rekordlétszámú gyermek látogatott el a foglalkozásokra, ami jelentős mérföldkőnek számított a kezdeményezés életében. A tábor programjain elmondása szerint egyáltalán nem szokott változtatni, idén is a jól bevált módszert alkalmazná.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Talán csak annyi különbségről számolhatok be, hogy idén a pályán kívül is több meglepetés várhatja a gyerekeket. A hétfői, első napon mindig beosztom őket korcsoport és tudásszint szerinti csoportokba. Délelőtt és délután is zajlanak ezek a csoportos foglalkozások, a tapasztaltabbak ilyenkor már mérkőzéseket is játszhatnak egymással. A kisebbeket a nagyteremben kézműves foglalkozások, társasjátékok várják, természetesen felügyelet mellett – foglalta össze a lényeget.

Az első alkalomra június 29. és július 3. között várja a jelentkezőket, a második turnus, ami július 6-10. között zajlik, már megtelt. Idén azonban a kettő helyett négy alkalmat biztosít tanítványainak és a sportág iránt érdeklődő gyerekeknek, az előzetes tervek szerint ezeket az alkalmakat az augusztus 3-i és augusztus 10-i hetekre szervezné, ha lesz kellő létszámú jelentkező.

Rövid volt a leállás, az enyhítésekkel párhuzamosan az edzések is újraindultak

A Kazszer Tenisz Klub, az orosházi sportegyesületekhez hasonlóan a március közepén kezdődő rendkívüli helyzetben egy rövidebb időre felfüggesztette a foglalkozásait. Az enyhítésekkel párhuzamosan viszont gyorsan visszatért az élet a teniszpályákra, amint lehetett, ismét kinyitottak.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– Fontos az óvatosság és a megelőzés, ezért természetesen fertőtlenítünk mindent, amit csak lehet, az összes ajtóval és kilinccsel bezárólag. A megfelelő távolság betartásával szerencsére nem volt gondunk. Hiányzott már nekünk a játék a szünet alatt – mesélte Gelegonya Zoltán.

Jövő héttől indul az ovitenisz csoport

A klub edzője elmondta, hogy a legkisebbekre is gondoltak, a jövő héttől egy nagyobb létszámú, kimondottan csak óvodás korú gyerekekből álló csoport foglalkozásait indítja el. A lényeg, akárcsak a tenisztábor esetében a játékos sportra nevelés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.