- hirdetés -

Vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azok a munkáltatók, akik regisztrált álláskeresőt foglalkoztatnak munkaviszony keretében. Az ügyintézés online, gördülékenyen működik, a foglalkoztató akár havi 200 ezer forint támogatást is kaphat.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében nyújtott munkahelyteremtő bértámogatási kérelmet egy hónappal ezelőtt, május 18-án lehetett először benyújtani, a hirdetmény a visszavonásig tart.

A Gádorosi Húsműhely vezetője, Giballa Titusz vállalkozó is élt a lehetőséggel.

– Ebben a helyzetben kiemelten fontos, hogy új munkahelyet tudunk teremteni. Még ha csak egyet is. A támogatás időtartama hat hónap, ami után további három hónapig vagyunk kötelesek mi munkáltatók támogatás nélkül tovább foglalkoztatni a munkavállalót – mesélte az üzletvezető.

Online, ügyfélkapun keresztül igényelték a támogatást

Giballa Titusz internetes hírportálokon olvasott a lehetőségről, illetve a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatala is küldött számára egy tájékoztató e-mailt.

„Egyszerű volt igényelni, és gyorsan meg is kaptuk azt.” (Archív fotó: Pirer Katalin, 2020.04.20.)

– Éppen új munkaerőt kerestem, így számomra ideális volt ez a lehetőség. Nemcsak 9 hónapig szeretném alkalmazni az új dolgozót, hiszen bővült a húsműhelyünk, így szükség is lett egy új emberre. Nagyon jól jött ez a segítség. Megkönnyítették a helyzetünket a bérköltség csökkentésével. Június 1-től vettem igénybe a lehetőséget. Amint megérkezett az e-mail, már másnap jelentkeztem a támogatásra. Egyszerű volt igényelni, és gyorsan meg is kaptuk azt. Gördülékenyen ment minden – folytatta a vállalkozó.

A Gádorosi Húsműhely üzletvezetője hozzátette, nagyon segítőkészek voltak velük az ügyintézés során. A folyamat nagyrészt online, ügyfélkapun keresztül zajlott, csak a szerződés aláírásakor mentek be személyesen a járási hivatalban.

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében induló, a munkahelyteremtést segítő program jó lehetőséget nyújt azokban a szektorokban, amelyeket a veszélyhelyzeti intézkedések hátrányosan érintettek és kénytelenek voltak munkavállalókat elbocsátani. A támogatás a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó 100%-ának összege, mértéke legfeljebb 200 ezer Forint. A nyolcvan milliárd forintos keretösszegű program 70 ezer ember munkába állását segíti – olvasható a palyazatok.org oldalon.

Kiemelt kép: archív fotó: Pirer Katalin, 2020.04.20.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.