- hirdetés -

Hatodikosként sem vallott szégyent a 7-8. osztályos tanulóknak kiírt Teller Ede vetélkedőn Csáki Tamás Ádám, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulója.

Óvodás kora óta érdeklődik a fizika iránt Csáki Tamás Ádám, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 6. b osztályos tanulója. Édesapjától és egyben mentorától, Csáki Tibortól tanulva többször rakott már össze áramköröket, matematikaversenyeken bizonyított, de már a programozást is angol nyelven végzi.

A vetélkedő első fordulójához

Az orosházi fiatalember nemrég egy, a Paksi Atomerőmű által, eredetileg 7-8. osztályos diákoknak kiírt háromfordulós megmérettetésen vett részt, ahol fiatal kora ellenére nagyon szép eredménnyel zárt. Ehhez először egy emailt írt a verseny szervezőbizottságának, hogy egyáltalán jelentkezhet-e, végül megkapta a lehetőséget az első fordulóban.

Tamás korábban a Vörösmarty iskolát is kirakta a népszerű játék, a Minecraft keretein belül

Az általa készített Solar parabola végül olyan jól sikerült, hogy az elsők közt jutott tovább a verseny második fordulójába. Itt szintén egy kísérlet várt rá, megújuló energiák felhasználásával. Itt szélturbinát készített, melynek szintén nagy sikere volt. A harmadik fordulót egy online teszt jelentette, tele számításokkal.

Annak ellenére, hogy a többi versenyzőnél fiatalabbként indult el, a 8. helyet szerezte meg a 28 fős, erős mezőnyben, emellett a verseny különdíját is megkapta kísérletei eredményeként. Szüleivel együtt bíznak benne, hogy rövidesen újabb rangos versenyeken mutathatja meg felkészültségét.

Kisgyerekkora óta érdekli a fizika Csáki Tamást

Szabadidejét szívesen tölti Csorváson, a helyi Edison Klubban Két évvel ezelőtt ugyanis felfigyelt rá a klub vezetője, Murvai József, mondván, kevés hasonló érdeklődésű, a fizikát ennyire kedvelő gyermekkel találkozott korábban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.