- hirdetés -

Kránitz Adriánt aligha kell bemutatni az orosházi sportkedvelőknek. Az Orosházi Birkózó Egyesület sportolója korábban ifjúsági olimpián is járt, most viszont egy egészen új dologba fogott bele, edzőként segíti csapatát.

– Ez persze nem jelenti azt, hogy versenyeken már nem indulok. Mindenképp szeretném folytatni és szerencsére a tanulmányaim elvégzése után sikerült visszakerülnöm Orosházára, így semmi akadálya, hogy segítsem az egyesületet magyar bajnokságokon vagy a csapatbajnokikon. Itt továbbra is az a célom, hogy a pontszerző helyeket megcsípjem – szögezte le.

Nemrég állt ismét edzésbe, amennyire ideje engedi, igyekszik konditermi foglalkozásokkal és futásokkal is kiegészíteni programját. A szabadfogású kategóriában egyelőre a 74 kilogrammos súlycsoportot célozta meg, de mint mondta, ez még nem végleges, a 70 kilós mezőny sincs kizárva. Emellett viszont a szőnyeg szélén is szeretne maradandót alkotni, nemrég a munka és a tréningek mellett az edzősködésbe is belevágott.

Munkája és a versenyek mellett nemrég az edzősködésbe is belevágott Kránitz Adrián (Fotó: Facebook)

Jelenleg a legfiatalabbakból álló csoport fejlődését segíti.
– Munka mellett tudom, hogy ez nagyon nehéz, de a birkózás már kisgyerekkorom óta fontos számomra, szinte az egész életemet végigkísérte. Így pedig nem is kellett sokat gondolkodnom.. Amikor megkérdeztek azonnal elfogadtam a lehetőséget, hiszen ez egy plusz kihívást jelent a számomra és igyekszem is minél jobban, kellő odafigyeléssel végezni – mesélte.

Elmondta, ő is nagyon sokat köszönhet edzőinek, hiszen mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy megtanuljon vagy megörököljön tőlük olyan dolgokat, melyeket továbbadhat az ifjaknak. Legfőbb célja, hogy tanítványai egészséges sportolókká váljanak, valamint olyan emberré, akik helyt tudnak állni az életben: ha eléjük kerül egy akadály, arra úgy tekintsenek, mint amit le lehet győzni és tovább lehet rajta lépni.

Hálával gondol korábbi edzőire, igyekszik ő is továbbadni a tőlük tanultakat (Fotó: Palcsek István)

– A kiscsoport mellett a nagyok edzésére is le fogok járni, ott Jeszenszky P. László munkáját segítve. Reményeim szerint és az időmet jól beosztva a versenyekre is el tudom majd kísérni a gyerekeket. Ezekben a korcsoportokban ugyanis nagyon fontos, hogy aki tanítja őket, aki ott izzad velük a szőnyegen, az a fontos pillanatokban is ott legyen, olyan lelki támogatást nyújtva, amitől mindent bele tudnak adni a birkózásba – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.