- hirdetés -

Július 1-től kezdve eltérnek majd a hagyományos és az azonosítóval ellátott közönséges levelek feladási árai. Ezen kívül az elektronikusan feladott levelek is árelőnyt kapnak a papíralapúhoz képest.

A Magyar Posta tavaly decemberben vezette be az „azonosított közönséges levelet”, melynél a feladó azonosító alapján kap értesítést a sikertelen kézbesítésről. Az azonosított levél díja július 1-től kezdve 200 darab alatti feladás esetén 5, tömeges feladás esetén pedig 2 forinttal csökken. Az azonosító nélküli, hagyományos levelek feladási díj nem változik meg, 50 gramm alatt továbbra is 135 forintba kerül.

Ugyancsak július 1-től a könyvelt küldemények árában megkülönböztetik az elektronikus és hagyományos levélfeladást. A jelenlegi levélfeladási díjak az elektronikus feladásokra lesznek érvényesek. A hagyományos, papíralapú feladás drágul.

Változik az ajánlott és tértivevényes szolgáltatások ára is, előbbi esetben 35, utóbbiban 15 forintos lesz az emelkedés. Az elektronikus feladójegyzék használata hivatalos irat esetén kötelező, ezt a terméket nem érinti az ármegkülönböztetés – olvasható a Magyar Posta MTI-nek eljuttatott közleményében.

Az elektronikus feladást a Magyar Posta elektronikus küldeménykövető rendszeréhez kapcsolódó fejlesztés teszi lehetővé. Az ePostakönyv használatával egyszerűbbé és költségtakarékosabbá válik a levelek feladásához szükséges nyomtatványok kitöltése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.