- hirdetés -

Kétszázmillió forintot meghaladó állami támogatást kapott beruházásának megvalósítására az OROSházaGLAS Kft. A támogatással tartani tudják előzetes beruházási terveiket.

A kormány a versenyképesség-növelő támogatási programot 50 milliárd forintos kerettel indította el – erről számolt be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban a versenyképességi program támogató okiratainak átadásán.

A programra 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, amelyek a támogató szerződésekben eddig 377 milliárd forintnyi beruházást vállaltak, a kormány pedig ehhez több mint 170 milliárd forint állami támogatást biztosít. A magyar vállalatok jól használták ki az elmúlt hónapokat – húzta alá a miniszter.

Az MTI tájékoztatása szerint első körben három cég vehetett át támogató okiratot, köztük az OROSházaGLAS Kft. is. Az orosházi cég 438 millió forintos beruházása 219 millió forintos költségvetési támogatással számolhat.

Tóth István, az OROSházaGLAS Kft. cégvezetője arról beszélt, hogy a cégük üvegipari megmunkálással foglalkozik, több mint 200 dolgozót foglalkoztat. Referenciáik közé sorolta az Infopark D épületének edzett üveghomlokzatát, az MMA aulájának 12 méteres üveggerendáit, most fejezték be a Biodóm kupola alatti őserdő üvegezését. A pályázattal sikerült fenntartani előzetes beruházási terveiket, új eszközöket vásárolnak, miközben nem kell a bérfizetésen gondolkodniuk.

Az átadón elhangzott, hogy minden pályázó, és a pályázat jogi kritériumainak megfelelő vállalat megkapja a támogatást a beruházásához. Szijjártó kifejtette, munkahelyek csak beruházásokból jönnek létre. A jelenlegi gazdasági helyzetben nem segélyekre, eladósodásra, vagy kiszolgáltatottságra van szükség, hanem munkahelyekre, a kormány ezért a munkahelyeket létrehozni képes és akaró vállalatok beruházásainak támogatása mellett kötelezte el magát.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.