- hirdetés -

Munkagépek dolgoznak az Aradi utcától egészen a Dózsa György utcáig. Szolgáltatását fejleszti egy helyi vállalkozó, várhatóan június végén tartanak a munkálatok.

A hét elején az Árpád utcán jelentek meg munkagépek, az ott élők nem tudták mi történik lakhelyükön, többek között a körzet képviselője Raffai János sem. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy rövid utánajárás után kiderült, hogy az OrosCom Kft. megbízásából zajlanak a munkálatok, ám erről sem az önkormányzat, sem a vállalkozás nem adott korábban tájékoztatást.

– Kisebb riadalom volt hétfőn az Árpád utcában, miután megjelentek a munkagépek és elkezdték az árok ásását. Nem tudtuk, hogy mi történik pontosan, de gyorsan fel tudtam venni a kapcsolatot a vállalkozóval, akitől megtudtam, hogy fejlesztik a szolgáltatásukat. Ezáltal gyorsabb internethez és még jobb televíziós szolgáltatáshoz juthatnak az itt élők. Amellett, hogy fejlődik a környék, bővül a választék és nem utolsó szempont az sem, hogy egy orosházi cég fejleszt a városban – fogalmazott Raffai János.

Raffai János, az 1-es körzet képviselője (Fotó: Palcsek István)

Azt már Szabó Ferenctől, az OrosCom Kft. ügyvezetőjétől tudtuk meg, hogy a fejlesztést az Európai Unió, illetve a magyar állam támogatásával a SIP-program keretében végzik.

Jelenleg egy úgynevezett passzív hálózat kiépítésén dolgoznak, a föld alatt futnak majd az optikai kábelek, amivel 300-500 megabit közötti internetkapcsolatot, televíziós szolgáltatást, illetve IP-telefont tudnak biztosítani a lakosságnak.

– Első körben lehelyezzük a csöveket, a szervízaknákat, majd később behúzzuk az optikát is. A munkálatok az Aradi utcától egészen a Dózsa György utcáig terjednek és várhatóan június végéig tartanak. A szolgáltatás augusztus végén vehető majd igénybe – tette hozzá az ügyvezető.

Fotó: Palcsek István

Elmondta azt is, hogy Raffai János kérésére a környéken élőket folyamatosan, szórólapon tájékoztatják. Vállalják a károk helyreállítást is, Szabó Ferenctől megtudtuk, hogy év végéig várják a jelzéseket a 68/680-000-ás telefonszámon.

Ugyanebben a programban már korábban Újosztáson, a bónumi és a monori tanyákon is fejlesztettek. Ezeken a területeken már több mint százan igénybe is veszik a szolgáltatásokat. A következő időszakban a város belterületei következnek, ahogy megkapja a cég a szükséges engedélyeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.