- hirdetés -

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 30/2017. (XII.21.) önkormányzati rendelete alapján pályázat kerül kiírásra.

Az Önkormányzat a Rendelet hatálya alá tartozó, helyi védelem alatt álló épületek, épületegyüttesek, azok szűkebb környezete, illetve tartozékaik karbantartása, felújítása, rekonstrukciója érdekében végzett munkák költségeinek részbeni fedezésére 2020. évben értékvédelmi támogatást biztosít. A helyi védelem alatt álló épületek fenntartása, és állagmegóvása a tulajdonos kötelessége. A tulajdonos pályázat útján az Önkormányzattól utófinanszírozással működő, vissza nem térítendő támogatást igényelhet.

Támogatásban csak annak a helyi védettség alatt álló épületnek a tulajdonosa részesülhet, aki az igényelt támogatáshoz megfelelő önrésszel rendelkezik és a felújítás, rekonstrukció a Rendelet 8. alcímében leírt szakmai szempontoknak megfelel. Önrészként készpénz, hitel, illetve a már elvégzett munkák számlával igazolt összege vehető figyelembe.
A pályázat részletes leírása a www.oroshaza.hu linken érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.