- hirdetés -

Megkezdte szolgáltatásának visszaalakítását a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. A Petőfi Művelődési Központ előtt megnyitott KönyvtárPontjuknál várják olvasóikat.

Lassan, de biztosan közelít a végleges újranyitás felé a Justh Zsigmond könyvtár. Június 8-án megnyitott az intézmény KönyvtárPontja a Petőfi Művelődési Központ előtt, így a személyes kölcsönzésre és beiratkozásra is lehetőség nyílt.

Buzai Csabától, a könyvtár vezetőjétől megtudtuk, már az első napon is nagy érdeklődés övezte a kitelepülést. Jelenleg a legújabb könyveket helyezték ki a munkatársak, de a könyvtár bármely kötetét kikérheti az olvasó.

(Fotó: Palcsek István)

Az igazgató kiemelte, a KönyvtárPontban talán a könyvtáros és az olvasó közötti kontaktus megteremtése bizonyul a legjobbnak, ugyanis az elmúlt hónapokban erre nem volt lehetőség.

– Folyamatos az érdeklődés. A Könyvet Házhoz szolgáltatásunk ahogy eddig, úgy továbbra is működik, de már többen jelezték, hogy inkább személyesen, a KönyvtárPonton vennék át a kikölcsönzött kötetet. Egyelőre csak a KönyvtárPont működik, hétköznapokon 10 és 15 óra között várjuk az olvasókat – nyilatkozta Buzai Csaba.

Hozzátette, az intézménynél nagyon várják, hogy országosan is feloldják a korlátozásokat és újra a megszokott közegben fogadhassák az olvasókat az előírt higiéniai szabályok betartásával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.