- hirdetés -

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter a Facebook-on közölte, hogy vasárnap reggel nyolc órától a német állampolgárok már szabadon beutazhatnak Magyarországra, míg a Németországból hazatérő magyarok mentesülnek a karantén kötelezettség alól.

Az enyhítés elsősorban a kint dolgozó vagy tanuló magyarok életét könnyítheti meg.
– Számos magyar ember dolgozik Németországban, így az ő munkavállalásuk, illetve a családdal való kapcsolattartásuk az elmúlt időszakban nagyon komoly nehézségekbe ütközött. Úgy döntöttünk, június 7-től megszüntetjük azokat a korlátozásokat, melyek a két ország közti személyforgalomra eddig vonatkoztak – nyilatkozta a közösségi oldalon Szijjártó Péter.

Ez azt jelenti, hogy a német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karantén kötelezettség alól. Az elmúlt napokban több enyhítő intézkedést is hoztak, egymás országainak területére minden korlátozás nélkül utazhatnak a magyar, osztrák, cseh és szlovák állampolgárok, nem kell bemutatniuk negatív koronavírus tesztet.

Karanténba az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén sem kell vonulni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.