- hirdetés -

„Mindenki, aki visszagondol a saját oktatására, tanárokra emlékszik, nem módszerekre vagy technikákra. A tanár a szíve az oktatásnak.” /Sidney Hook/

Tisztelt Orosházi Pedagógusok!

Nagyon nagy tisztelettel köszöntöm Önöket pedagógusnap alkalmából. Legnagyobb sajnálatomra, a járványhelyzet miattnem ünnepelhetünk most együtt, nem adhatjuk át a virágokat, elismeréseket. Azonban köszönetet mondhatunk!

Igen, ahogyan a filozófus Sidney Hook is fogalmazott, az oktatás, a nevelés szíve a pedagógus. Önök azok, akik megszólítják a gyermeki lelket, Önök töltik meg élettel a tantermeket, óvodai csoportszobákat, Önök azok, akikre legnagyobb kincsünket, a gyermekünket bízzuk. Meggyőződésem, hogy olyan útravalót adnak gyermekeinknek, melyre évekkel később, immár felnőttként is bátran támaszkodhatnak, és közben eszükbe jut majd az is, akitől az útravalót kapták. A tanár! Magam is nem egy tanárra gondolok vissza jó szívvel. Ha diákként szigorúnak is tartottam őket, ma már hálás vagyok nekik mindenért. Mert a hosszú évek alatt megtanuljuk a leckét. Nem csupán a számtant, vagy a történelmet, hanem a kíváncsiság, a szorgalom, a kitartás leckéjét is. Megtanuljuk azt is, hogy a tudást nem adják ingyen, de a befektetett munka mindig megtérül. Megtanuljuk, mert minden egyes nap ezt a példát látjuk tanárainktól.

Tisztelt Pedagógusok!

Önök azok, akik kaput nyitnak a világra, bátorítanak, és motiválnak, segítik és vezetik az Önökre bízott gyermekeket. Önök azok, akik egy kicsit szebbé és jobbá teszik a világot azzal, hogy formálják a felnövekvő nemzedéket. Mindezt hálás szívvel köszönöm Önöknek városvezetőként éppen úgy, mint édesapaként. Kívánom, hogy tartsák meg a munkájukba vetett hitüket, és vezessék az Önökre bízott gyermekeket továbbra is féltő szeretettel.

Isten éltesse Önöket erőben, egészségben!

Dávid Zoltán

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.