- hirdetés -

Május végén tett nyilatkozatában Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő elmondta, továbbra is külön figyelmet kell fordítani a legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 év felüliekre. A járványveszély ugyanis még nem múlt el, ezért továbbra is fenn kell tartani a járványügyi készültséget.

– Eddig sikeres volt a koronavírus járvány elleni védekezés, de a veszély még nem múlt el, továbbra is fenn kell tartani a járványügyi készültséget – jelentette be a közösségi oldalán közzétett Kormányinfó Plusz tájékoztatón Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

Tájékoztatása szerint az új nemzeti konzultáció, melynek íveit a megszokott módon, postán juttatják el mindenkihez, a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szól majd. Többek közt arról, milyen intézkedések maradjanak érvényben, milyen új intézkedéseket vezessenek be, és hogy miként kezeljék a válságot.

Szót ejtett az idősek számára biztosított vásárlási szokásokról is. Kiemelte, hogy a legveszélyeztetettebb korcsoportnak számító 65 éven felüliek továbbra is külön bánásmódot igényelnek, ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy hamarosan feloldhatják a vásárlási idősávot.

Megjegyezte, hogy az önkormányzatok ezentúl is rendelkezhetnek arról, hogy a fenntartásukban lévő piacokon módosítanak ezeken az időpontokon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.