- hirdetés -

Három Orosházát is érintő járaton is kevesebb vonat közlekedik majd június 6-tól.

A közösségi közlekedési hálózat utasforgalmának jelentős visszaesése miatt 2020. június 6-tól országszerte több vasútvonalon ideiglenes járványügyi menetrend lép életbe. Ennek következtében a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják majd az utasokat. A MÁV-START Zrt. közleményéből kiderül, hogy a változások a vonaton utazók nagyjából 4 százalékát érintik.

Mint írják, az utasszám március 15. és május 15. között körülbelül 70 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakának teljesítményétől, a nemzetközi forgalom pedig minimálisra csökkent. A közlekedési vállalat úgy véli, egyelőre bizonytalan, hogy mikorra közelíti meg az utasszám a koronavírus-járvány előtti időszakban mért adatokat.

Június 6-tól egyes vonalszakaszokon a járatok egy része helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, bizonyos viszonylatokon pedig a párhuzamos utakon közlekedő helyközi buszjáratokkal lehet majd utazni.

A járványügyi menetrend három Orosházát is érintő vonatjáratán lép életbe. Naponta egy vonatpár közlekedik majd a Mezőhegyes–Battonya (125-ös vasútvonal) és a Szentes–Orosháza (147-es vasútvonal) járatokon. A többi vonat utasai a vasúttal párhuzamos útvonalon közlekedő helyközi buszjáratokkal utazhatnak.

Naponta két vonatpár közlekedik majd a Szarvas–Mezőhegyes (125-ös vasútvonal) járaton, ahol a kiesett vonatok utasai pótlóbuszokkal vehetik igénybe a közlekedést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.