- hirdetés -

A bölcsődék, óvodák és hamarosan az iskolák nyitásával megnövekedett a Diákélelmezés feladata. Az intézmény a kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően jövő héttől a korábban megszokott munkarendben folytatják az ételek készítését.

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék viszont május második felétől visszatérnek a normális működési rendhez – erről számolt be korábban a köznevelési államtitkár Maruzsa Zoltán. Ezzel megnövekedett az orosházi Diákélelmezés feladatainak száma is.

Vincze Tibor intézményvezetőtől megtudtuk, hogy május 25-e óta 250 fővel növekedett az étkeztetési létszámuk.

Elmondta, komolyabb koordinációs feladatot jelent számunkra, hogy június 2-tól oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és tanulók, megtarthatják a kis csoportos konzultációkat és az egyéni felkészítéseket.

– A június 2-től 26-ig terjedő időszakban, akik részt vesznek ilyen képzésben igényelhetik saját iskolájukban a napi háromszori étkeztetést. Természetesen azok számára is nyitott a lehetőség, akik otthon folytatják a tanulmányaikat – vázolta Vincze Tibor.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A járványra való tekintettel két idősávot hoztak létre a tanulók biztonsága érdekében. Ez alapján, akik részt vesznek az úgynevezett iskolai konzultáción 11 óra 30 perctől 12 óra 30 percig, akik továbbra is otthon tanulnak 12 óra 30 perc és 13 óra 30 perc között biztosítják az ebédet.

– Fontos, hogy mindenki a saját iskolájának ebédlőjében fogyaszthatja el az ételt, elvitelre nincs lehetőség. Az éttermekben pedig csak az igényre jogosult diákok tartózkodhatnak – hívta fel a figyelmet az intézményvezető.

Hozzátette, hogy június 26-a után sem áll meg a munka számukra, hiszen a családsegítő szolgálaton keresztül a szociális alapon rászorulóknak továbbra is főznek.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Vincze Tibor elmondta, hogy a járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt jövő héttől visszaállnak a veszélyhelyzet előtti munkarendhez: teljes létszámmal, egy csoportban dolgoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.